Érdekes, Film, Igaz történetek

Így néz ki napjainkban az a mozgássérült férfi, akiről az Életrevalók című film készült

Az Életrevalók (eredeti cím: Intouchables) 2011-ben bemutatott francia filmdráma-vígjáték Olivier Nakache és Éric Toledano rendezésében. A főszerepet François Cluzet és Omar Sy alakítja. A film valós történeten alapul, mellyel a rendezők egy 2004-es dokumentumfilmben találkoztak. 2012. március 20-ra az Életrevalók lett „a legjobban jövedelmező, nem angol nyelvű film” 281 millió USD-vel. Az előző rekordot a Chihiro Szellemországban című japán rajzfilm tartotta 275 millió USD-vel.

 

 

 

François Cluzet és Philippe Pozzo di Borgo, üzletember.

François Cluzet és Philippe Pozzo di Borgo, üzletember

A francia színészlegenda, François Cluzet volt az, aki megformálta Philippe Pozzo di Borgo-t, akinek az élete inspirálta az Életrevalók című filmet. Philippe Pozzo di Borgo francia gróf, üzletember, és egy fontos szálloda tulajdonosa. Egy herceg fia, egy pazar családban nőtt fel, minden luxussal és kényelemmel, amely lehetővé tette számára, hogy tanuljon, megházasodjon, és olyan fontos munkákat vállaljon, mint például a Moët & Chandon ügyvezetője. Ígéretes jövővel Philippe élete irigylésre méltó volt; 1993-ban azonban siklóernyős balesetet szenvedett, ami miatt tetraplégiás állapotba került.

Az igaz történet, amely inspirálta az ‘Életrevalók’ című filmet

Mivel nem tudott egyedül mozogni, és felesége akkoriban rákban szenvedett, Philippe depressziós állapotba került, ami arra késztette, hogy sikertelenül kísérletet tegyen az életének kioltására.

“Számomra a szomorúság elviselhetetlen volt, mert ezelőtt mindig én irányítottam, és hirtelen mindenkitől függtem, különösen a beteg feleségemtől”.

Miután Philippe gazdag családjáról és jó neveltetéséről olvastak, egyesek azon tűnődhetnek, hogy miért vesz fel valaki olyan embert, mint Abdel. Először is Philippe szakmai élete során számos állásinterjún vett részt, és Abdelben olyan alkalmazottat látott, aki a rosszfiús kinézetén túl tele volt potenciállal.

„Nem sajnált engem. Tiszteletlen, pimasz volt, felháborító humorérzékkel. Hirtelen rájöttem, hogy újra élvezem az életet”

– indokolta döntését Philippe.

Így néz ki napjainkban az a mozgássérült férfi, akiről az Életrevalók című film készült

Philippe Pozzo di Borgo napjainkban 72 éves

Philippe egy muzulmán nőt vett feleségül, ezért felesége hazájába költözött, hogy családot alapítson vele. Az életet megváltoztató barátság után mindkét férfi saját szempontjaik alapján írt könyveket. Az Abdel által írt könyv a You Have Changed My Life (azaz Megváltoztattad az életem), Philippe pedig az Untouchable-t írta, ez a név inspirálta kapcsolatuk alapján a francia filmet.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?