Egyéb

Éjszaka rendkívüli tájékoztatót tartott a rendőrség az eldurvult pénteki tüntetesről

Szerintük egyre agresszívebbek voltak a tüntetők.

 

Szombat hajlani 1 óra környékén tartott sajtótájékoztatót a Budapesti-Rendőrfőkapitányság a pénteki tüntesésről, amelyben tanáraik mellett kiálló diákok, tanárok, szülők vettek részt.

Fülöp Gergely alezredes azt állította, hogy a tüntetők erőszakosan viselkedtek, erről jeleneteket is kivetítettek, a rendőrök felé dobott tárgyakat pedig kiállították egy asztalra.

A rendőr felidézte,

„a tüntetők először csak verbálisan, majd tettleg is provokálták a rendőröket. Elkezdték őket dobálni, először papírrepülőkkel, végül egyre komolyabb tárgyakkal. Felsorolása szerint teli sörösdobozt, fémtermoszt, vascsavart is dobtak a rendőrök felé, továbbá horgászbotot, összetört zászlórudat vágtak be és szúrtak be a a rendőrök közé, valamint egy füstgyertyát is bedobtak a sorfal mögé.”

Szerinte a rendőrök óriási türelmet tanúsítva testi erővel tartották vissza „ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember”.

Ket ember ellen a helyszínen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt elfogtak és a rendőrség további feljelentéseket tesz csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. Négy fiatalt biztonsági intézkedés keretében, a saját testi épségük védelmében emeltek ki a tömegből.

(MTI nyomán) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?