Egyéb

Na, most durrant el Deutsch Tamás agya: Súlyos, amit reagált az EU-s vizsgálatra

Nem örült a látogatásnak.

 

Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként” értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Kijelentette: a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így  véleménye szerint  „nem oszt, nem szoroz„, mit csinál az.

Deutsch Tamás úgy látja: a bizottság az EU-ban példátlan módon 2010 óta már harmadik alkalommal vizsgálódott Budapesten, és „most is a politikai nyomásgyakorlás fokozása érdekében” jöttek, hogy

Magyarországot bele lehessen kényszeríteni (?), préselni” az ukrajnai háborúba

 gúnyolódott az USA magyarországi nagykövetén.

Emellett  folytatta  Brüsszelnek az sem tetszik, hogy Magyarország polgárai  a Fidesz által 2016-ban kikényszerített, alacsony részvételű  népszavazáson mondtak nemet az illegális migrációra, illetve hogy a kormány „nagyon szigorú (Kaleta-botrány?  a szerk.) gyermekvédelmi törvénycsomagot” fogadott el, „nemet mondva (?) a kiskorú gyermekek sz*xualizálására„. Ezzel szemben Brüsszel „migránssimogató” álláspontot vár el a tagországoktól,

a „genderideológiai őrületet” pedig követendő magatartássá, normalitássá tenné Európában

 állította dühösen.

Mi ezzel szemben azt mondjuk: no war, no migration, no gender. Ebből nem vagyunk hajlandóak engedni

 idézte a miniszterelnököt, a pártjának elnökét, Orbán Viktort.

Azt hangoztatta: az Európai Parlament és annak egyetlen szakbizottsága sem felettes szerve Magyarországnak, és az nem egy hatóság, amelyik kötelező érvényű döntéseket hoz. Ezért  folytatta – nem fogadják el azt az eljárást, amelynek során Brüsszelből „ideutaznak más országok európai parlamenti képviselői, és elmondják, hogy a magyar polgároknak, mit hogyan kéne csinálni„. Hozzátette:

több tiszteletet várnak el

az Európai Parlament valamennyi tagjától, így a költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaitól is.

Ennek alapján úgy vélte: „nem oszt, nem szoroz, amit a bizottság politikai nyomásgyakorlása keretében csinált„. Szerinte az elmúlt napok tapasztalata is az, hogy a tagokat nem érdeklik a tények.

A magyarokat pedig nem érdekelik a bizottság hazugságai, csúsztatásai, vádaskodásai”  vélekedett.

Úgy fogalmazott:

ennek a politikai akciónak a lufija ma a zárósajtótájékoztatón ismét kipukkadt

 bár azt nem fejtette ki, mit ért ez alatt.

Arra is kitért: 2004 és 2010 között, amikor az „európai baloldal elvtársai„, a magyar baloldal volt kormányon, az EU egyetlen szakbizottsága sem vizsgálódott Magyarországon, holott „brutális korrupciós ügyek” voltak ebben az időszakban, így például a 4-es metró botránya, ahol az EU csalás elleni hivatal 160 milliárd forintot ellopását állapította meg.

Hozzátette: az emberi jogi helyzetet sem tartották megvizsgálandónak ebben az időszaban, pedig 2006-ban „rendőrterror tombolt” Budapest utcáin, azt azonban nem tette hozzá, hogy épp az elmúlt hetekben alkalmaztak több ízben könnygázt kiskorú diákokkal szemben.

(MTI korrigálva) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?