Egyéb

Egy tanárnő bement a bankba, megszólták, mert keveset keres

Egy tanárnő története járta körbe az internetet, amely egy egyszerű Facebook-bejegyzésnek indult. Később aztán több ezren osztották meg Paróczay Eszter történetét.

 

Van, aki karrierben, üzletben gondolkozik, és teper a pénzért, dolgozik a vállalkozásain, és ha szerencséje van, akár sok pénzt is kereshet. Van, aki hivatást választ, és ha azt tisztességesen végzi, nem tud kapni annál többet, mint ami jár. Ilyenek például a tanárok. A magánórákat (amely ugyanúgy pluszmunka, mint másnak a túlóra a szalagnál) kivéve annyi jövedelmük van, amennyit az állam megítél nekik.

Éppen ezért csúfos, hogy egy bankban megjegyzést tesznek a tisztességes munkából származó jövedelemre. Szó szerint idézzük a tanárnő bejegyzését:

 

„Nekem ez volt ma a legrosszabb… Elmentem az MKB bankba, volt BB, mert kedvesen jelezték, hogy megszüntetik a számlacsomagot, amiben vagyok. 28 éve vagyok ennél a banknál. Kiderült, hogy olyan alacsony a tanári fizetésem, hogy csak lényegesen rosszabb kondíciókkal rendelkező számlacsomagot tudok választani, mint ami eddig volt.

Csodálkozásomra az ügyintéző hölgy még azt is hozzátette, hogy mégis mire gondoltam, ha ennyicske a havi bevételem. Legalább 350.000 Ft havi fix kellene ahhoz, hogy jobbat kapjak. Rég éreztem magam ennyire megalázva… Természetesen értem a bank álláspontját és természetesen bankot váltok, mert ennél sokkal jobbak is vannak. Csak leírtam, mert tényleg nagyon rosszul esett. Imádom a munkámat, a családom mellett a tanítás a mindenem. Talán ezért is fáj ennyire…”

Egy tanárnő megjegyzést kapott a bankban a jövedelmére.

Paróczay Eszter példája jól mutatja, hogy a munkának már nincs becsülete Magyarországon.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?