Egyéb

„A jövőnk ellopása történik éppen”: Keményen beleállt Orbánba a népszerű humorista

Nem kertelt.

 

A hvg.hu-nak adott interjút Aranyosi Péter. A népszerű humorista több kérdésre válaszolva is beszélt a magyar politikáról. Néhány részletet változtatás nélkül közlünk.

Nincs is meg önben az igény, hogy több politikai, közéleti téma kerüljön az előadásaiba?

A.P.: Van igény, de nagyon szigorúan tartom magam a szabályomhoz. Van millió dolog, amiről beszélni kéne. Kezdve azzal, hogy milyen szinten van lezüllesztve a mezőgazdaság, vagy hogy nincs magyar minimum. A magyar hatalmi elitnek köszönhetően – és nemcsak a Fideszt, hanem az ellenzéket is ideértem – az ország gátlástalan lelopása, és a jövőnk ellopása történik éppen. Ezt viszont csak úgy lehet megtenni, ha nincs nemzeti minimum, különben számon lehetne sok mindent kérni ezeken az embereken. A másik legszomorúbb dolog, hogy folyatják ránk a gennyt, a gyűlölködést, hogy „halál Brüsszelre”, „halál a buzikra”.

Ebben az országban küzdünk a démonokkal.

Van egy drága barátom, Müller Péter Sziámi. Beült a Petőfi Zenei Tanácsba, majd panaszkodott, hogy rászabadultak a gyűlölködők. Mire mondom neki: „Péter, ne csodálkozz, hát nem tudsz úgy megnézni egy Depeche Mode-számot a Youtube-on – amit ugye, Borsod mélyén dzsatubénak mondanak –, hogy előtte ne kellene megnézned egy mosogatószer-reklámot és azt, hogy a brüsszeli szankciók tönkretesznek minket”. Neki prémium előfizetése van – válaszolja ő. Mondom, „igen, mert te gazdag ember vagy, de egy szegény ember kapja a gennyt, és amikor van egy pici lehetősége arra, hogy ezt kitolja magából, akkor azt te kapod a nyakadba. Ha megérdemled, ha nem”.

Arról is szeretnék beszélni, de nem találok poént rá, hogy összeugrasztják az embereket, az oktatást lezüllesztik, a gondolkodást tönkre teszik itthon. Nagyon nagy bűnöket követnek el, amiket nem lehet három év alatt jóvátenni, és az embereknek pont a legrosszabb tulajdonságára játszanak rá. Miközben van egy ember, a miniszterelnök, aki okosabb, mint bárki a hazai politikai életben, jobban beszél, mint szinte bárki a politikai életben. Aki

választhatta volna, hogy Jedi lovag lesz, mégis sith lett.

Hogy kell elképzelni egy ilyen klubot? Kik az előadók és kik a meghívott vendégek? Barátok, ismerősök?

A.P.: A meghívott előadók nem barátok. Az első vendégem Szanyi Tibor volt, „hivatásos kommunista”. A második lesz Háy János, aki Petőfiről fog tartani előadást. A harmadik előadó a Hell energiaital marketingigazgatója lesz, aki elmeséli, hogy Bruce Willisszel hogyan csinálták a nevezetes reklámot. Elhívom majd Müller Péter Sziámit meg egy slam poetryt író srácot, hogy meséljenek arról, hogy miként kell verset alkotni.

Szanyi Tibor miről beszélt?

A.P.: A politikai közéletről, a régről és a jelenről. Az alapján, amit elmondott, úgy hiszem, hogy amit mi látunk, az csak a jéghegy csúcsának a hegye. Annál sokkal nagyobb a korrupció, az ország ügyeivel való teljes nemtörődés, a saját anyagi és hatalmi pöffeszkedés.

Honnan ismeri Szanyi Tibort?

A.P.: Sehonnan, csak megkerestem.

Miért pont őt?

Mert hozzá volt kontaktom.

Miért érezte szükségét egy ilyen klub létrehozásának?

P.A.: Mert az egész magyar közéletben fuldokolom. A primitivizmusban, az egyvonaliságban, hogy csak

kétféle megközelítés van, „az Orbán az isten” és az „Orbán a geci” megközelítés.

Úgy érzem, ezeken kívül is van élet. Szeretnék majd hívni mezőgazdászt és atomfizikust is.

Amikor az embernek van rendőrbarátja, gazdasági életben, politikai életben ismerőse, akkor azért leszeded az irányt, az információkat, ami alapján a magad valóságát láthatod, és nem azt, amit az ATV-n vagy Hír TV-n valóságként akarnak neked eladni.

A teljes interjút >>ITT<< tudod elolvasni.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?