Egyéb

Komjáthi: Mit ettek Szijjártóék, ami 5,5 millióba került?

Különösen visszás a luxusrepülőgépes dőzsölés, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre!

 

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez. Ebben azt tudakolja, mi volt a menü a repülőn a külügyminiszter egyiptomi útján, hogy az személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek?

Szijjártó Pétert 2022 februárjában népes üzleti delegáció kísérte el Egyiptom fővárosába, majd onnan Bahreinbe.

A honvédség egyik repülőjén megtett luxusút során a delegáció 5,5 millió forintért evett-ivott, valamint közel 7 millióért internetezett a fedélzeten. Ez azt jelenti, hogy mindez személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek. 

Ez az összeg több, mint egy közmunkás havi bére, de még a minimálbérből élőknek is félhavi fizetése. Kérdés az is, mi szükség volt arra, hogy az állam állja 50 üzletember fogyasztását, egyáltalán a közpénzből szervezett út költségeihez hozzájárultak-e a pénzemberek. 

Különösen visszás a luxusrepülőgépes dőzsölés, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre.

 




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?