Egyéb

Videóval: Élő adásban kérdezték meg az államtitkárt, hazudott-e a Fidesz a választóinak

Égett a feje.

Interjút adott Menczer Tamás az Egyenes Beszéd hétfő esti adásában, amelyben azt állította, rekordot döntött a foglalkoztatottság Magyarországon. “Akkor nem lenne rezsicsökkentés, ha a baloldal nyert volna” — jelentette ki Menczer Tamás arra a kérdésre, hazudott-e a Fidesz a választás előtt azzal kapcsolatban, hogy megvédi a rezsicsökkentést.

A képviselő az ellenzékre próbálta kenni, miért kellett megvágni a rezsicsökkentést. A mentegetőzése során a háborúra, valamint az arra adott uniós szankcióra igyekezett kenni az okokat.

Menczer furcsa okfejtése szerint “nem csapta be a Fidesz a választókat“,

mert nem tehetnek róla, hogy háború tört ki a szomszédban. Arról beszélt, ha nem lenne háború, teljes egészében fenn tudják tartani a rezsicsökkentést.

Azt mondta, Németországban “több városban melegedőket rendeznek be“, azonban ez véleménye szerint Magyarországon nem fordulhat elő. A gázra kivetett szankciók szerinte csődbe vinné az országot.

Menczer szerint korábban az volt a kérdés, mennyibe kerülnek az energiahordozók, ma viszont már az a lényeg, hogy van-e belőlük elég. A gázfogyasztással kapcsolatban arról beszélt, a hosszú távú megállapodásoknak köszönhetően a “magyar energiaellátás biztosított“.

Állítása szerint abban az esetben, ha nem lenne hosszú távú megállapodás, kiszolgáltatott lenne az ország, és “elképesztően nagy bajban lennénk“. Kitérő választ adott azzal kapcsolatban, világpiaci áron kapja-e Magyarország a gázt Oroszországtól, vagy sem, de szerinte “jóval kedvezőbb” az ár, mint korábban.

Az államtitkár elismételte, a háború, illetve “az elhibázott szankciók” miatt kellett módosítani a rezsicsökkentés részletszabályait. Azt mondta, havonta 160 ezer forintot spórolnak az új rezsiszabályok révén a magyar családok.

Menczer Tamás tovább folytatta az ellenzék ostorozását, és

Szöllősi Györgyit is műsorvezetőt is kritizálta,

amiért szerinte “baloldali terminus technikusokat” (szakkifejezéseket) használ.

A politikus elmondása szerint a magyar tározók töltöttsége magasabb, mint az európai átlag — ennek ellenére 500 millió köbméter földgázt adnak el Szerbiának. Elmondása szerint ezt meg tudták tenni anélkül, hogy veszélyeztetnék a magyar gázellátást. Pakssal kapcsolatban azt mondta, nagyon fontos pillér a magyar energiaellátásban, és szerinte ezt már a “baloldal” (értsd: ellenzék) is elismeri.

A szankciók helyett szerinte tárgyalásokkal lehetne megállítani Vlagyimir Putyint. “Európa beszakadt” — mondta, majd hozzátette, csak ezt a kontinenst érintik hátrányosan a szankciók.


forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?