Érdekes, Étel/Recept

Ezek a legdrágább alkoholos italok a világon

A világ felső 1 százalékának fényűző életéhez ugyanúgy hozzátartozik az alkoholfogyasztás, mint a kevésbé vagyonosokéhoz, ám a legdrágább italokat mégiscsak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Íme öt alkoholos ital, amelyeket milliókért vesztegetnek.

 

 

 

A legdrágább nedűk árát befolyásolhatja az adott ital kora, ritkasága, speciális érlelési technológiája, a gyártó patinája, de az adott termék köré gondos marketingmunkával felépített hype vagy egy luxus anyagból kialakított csomagolás is. A milliárdosokat ezek a tényezők sokszor cseppet sem érdeklik, de a fényűző életmódhoz hozzátartozik, hogy a lehető legdrágább alkoholos italokat is megvásárolják. 

Billionaire Vodka – 1,1 milliárd forint

világ legdrágább italának nem véletlenül szerepel már a nevében is a „milliárdos” szó, ezzel már-már szűkítve a vásárlói kört. Pedig igazából semmi különlegeset nem tud ez a vodka, azon kívül, hogy állítólag csodálatos íze van.

Természetesen az sem mellékes, hogy háromezer gyémánttal ékesített palackban kerül forgalomba.

Illetve, oda pont nem, hiszen arra is ügyel a gyártó, hogy ritkaságszámba menjen az orosz különlegesség, tovább növelve annak exkluzivitását. 

Tequila Ley.925 – 1 milliárd forint 

Ennél a különlegességnél teljességgel megmutatkozik, milyen az, amikor a tehetős emberek nem elsősorban az ital minőségéért, sokkal inkább a megjelenéséért fizetnek ki irreális összegeket. A Tequila Ley.925 egy tökéletes alakúra csiszolt, gyémántokkal gazdagon dekorált palackban várja, hogy felbontsák, de persze nem fogják, és nem is érdemes, hiszen bontatlanul őrzi meg legjobban az értékét. 

Henri IV Dudognon Heritage – 610 millió forint 

A Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne királyi konyak száz évig érlelődik, igen, 100 évig! Ez a tény már önmagában is indokolná az árát, ám ehhez még hozzájön, hogy a palackját 24 karátos arany borítja, valamint nem kevesebb mint 6 ezer 500 apró, csillogó gyémánt díszíti. Ebben az esetben elmondható, hogy valódi műalkotás mind az ital, mind pedig a csomagolása. 

64 éves Maccalan in Lalique – 590 millió forint 

A Guinness-világrekordot 2019-ben döntötte meg a Macallan 1926-ban palackozott, több mint 60 évig érlelt whiskey-je, amelynek értéke 1,9 millió dollár volt, azaz 592,8 millió forint.

Ez a világ valaha eladott legdrágább whiskyje, amelyről a Guinness Rekordok Könyve is tanúskodik. Bár a Maccalan Skócia egyik legismertebb whisky-márkája, azt nem sokan mondhatják el, hogy megízlelték világhírű gyűjteményük kivételesen idős darabjait.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?