Celeb / Híresség

Ennyit kér el Azahriah egy koncertért

A hazai zenéről ma már nem lehet anélkül beszélni, hogy ne érintenénk Azahriah nevét. A csupán 21 éves előadó nemcsak a fiatalabb generációk egyik kedvence, de szinte minden korosztály ámulva figyeli minden lépését.

 

 

 

Azahriah márciusban adott teltházas koncertet a Papp László Sportarénában. Ezt azt jelenti, hogy 14 ezren figyeltek rá a koncert alatt, amivel azonnal bele is írta magát a hazai zene történelmébe, mivel ő volt az eddigi legfiatalabb előadó, akinek ez sikerült. Az előadó a Forbesnak adott interjúban kifejtette, hogy milyen volt a színpadon állni.

Napszemüvegben voltam, az első három-négy sorig láttam. Egyszer csak feltűnt, hogy mintha nem élnék a bulit. Alig hallok valamit, néha volt taps a dalok végén, de ennyi. Ekkor fogtam fel, hogy valójában csak nem adták be a közönséghangot a fülembe. Amikor visszanéztem a videót, én is meglepődtem, milyen hangulat volt a koncerten – mondta az interjúban.

Az interjú során az énekes-rapper menedzsmentje, a Supermanagement Kft. is megszólalt, így szóba került, hogy anyagilag mennyire volt sikeres az Arénában tartott teltházas koncert.

A menedzsment elmondása szerint 50 millió forintba került a koncert technikai kivitelezése és produkciós díja, miközben az eladott jegyek végül százmillió forint feletti bevételt hoztak.

Mivel a koncertre alig pár hét alatt elfogytak a jegyek, így magától értetődik, hogy Azahriah büdzséje is megnőtt, így egymillió forinttal többet kér el mostantól egy koncertért. Ez azt jelenti, hogy mostantól 7 és fél millió forintba vállal el egy-egy fellépést.

A gyakorlatban ez fix árazásnál (városnapokon, fesztiválkoncerteknél stb.) 5–8 millió forint között alakul fellépésenként, headliner koncerteknél pedig (klubbulik, Budapest Park, Aréna stb.), ahol jegybevétel alapú díjazásra törekszik a menedzsment, akár ennek a három-négyszeresét is megkaphatják – tette hozzá a Forbes.

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?