Celeb / Híresség

A magyar sztár 104 kiló volt 15 évesen: „A hájas combjaim összeértek rövidnadrágban”

Az ismert sztárnak nehéz élete volt 104 kilósan, amelyet szégyellt, ezért kifejlesztette saját módszerét.

 

 

 

Schobert Norbit az ország már izmos, kisportolt edzőként ismerte meg, azonban a fitneszguru gyermekkorában rengeteget küzdött a túlsúlyával.

Az edző 15 évesen 164 centis magasságához 104 kiló nyomott. Emiatt sok kellemetlen pillanatot és gúnyos megjegyzést kellett elviselnie.

Schobert Norbi tinikori fotója

Elmondása szerint a körülötte lévők teljesen kirekesztették, sokáig a bordásfal rémeként emlegették az iskolában. 

– 15 éves voltam 164 centi, és egészen pontosan 104 kilogramm. A rövidnadrágban a hófehér, hájas combjaim összeérnek, és amikor elmegyek osztálykirándulásra, akkor pirosra dörzsölődik, úgyhogy utáltam kirándulásokra járni! – mesélte élete első RTL-es riportjában,1999-ben.

magyar-sztar-104-kilo-tulsulyos

Fotó: RTLSchobert Norbi szerint az átlagnál kövérebb embereket kirekeszti a társadalom, így a negatív önkép és a csúfolódások miatt előbb-utóbb változtatni szeretnének majd a testükön.

– Ha a duci emberek magukba néznek, akkor bevallhatják, hogy nem érzik igazán jól magukat. Senki sem tudja 30-40 kiló plusz felesleggel szépnek látni saját magát. Én éltem abban a bőrben, és igenis rosszul éreztem magamat.

A fitneszguru tinédzserként változtatásra szánta el magát, és heti 16-18 edzésen vett részt, miközben az összes létező fogyókúrát kipróbálta. 

– Voltam vegetáriánus egy évig, ennek következtében viszont az izmaim eltűntek, a hasam felfúvódott, és csak deréktól lefelé híztam. Próbálkoztam a testkontrollal is, amelynek következtében majdnem gyomorfekélyem lett. Még az űrhajósdiétát is kipróbáltam, ami azt jelentette, hogy csak húst ettem, és semmi szénhidrátot, viszont így meg nem tudtam az iskolában koncentrálni.

schobert-norbi-kep

Fotó: RTL

Schobert Norbi kidolgozott egy olyan étrendet, amelynek köszönhetően nem kellett koplalnia, és fogyni is tudott. Ezután saját aerobicmódszert alkotott meg, amellyel a többi sorstársán is segíteni szeretett volna. Kezdetben ingyenes órákat tartott a Testnevelési  Egyetemen, hiszen ez egy szerelemprojekt volt a számára, és másokat is fogyásra szeretett volna ösztönözni. A fitneszguru szerint az igazi fogyás titka abban rejlik, hogy minél többet mozogjunk. 

forrás: femina.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?