Életmód, Érdekes

Tátva marad a szád: a porlevesek után itt a porsör

Eleinte alkoholmentes változatban ígérik, később jön az alkoholos.

 

 

 

Kedvenc habos italunk nemsokára olyan egyszerűen is elkészíthető lesz, mint egy kínai leves: beleszórsz egy kis port a korsóba, mehet rá a víz, egy keverés, és kész is a sör. Egy német kolostor főzdéje rukkolt elő a világ első instant sörporával.

Klosterbrauerei Neuzelle azt állítja, hogy az így előállított nedű ugyanolyan ízű, mint a csapolt változata. A fő motivációjuk az újítással az volt, hogy azzal hatalmas megtakarítást érhetnek el a szállításban, mivel a por a valódi ital súlyának alig 10 százaléka. De az előállítók szerint van esély a hagyományos sörfőzési technikák mellőzésére is, és a folyamatot egyszerűsítve ugyancsak minimalizálható a nyersanyag-, munkaerő- és az energiafelhasználás.

Tudjuk, hogy a klasszikus pilseni kedvelői és a kézműves sörök rajongói, különösen Németországban, eleinte szkeptikusak lesznek a termékünkkel szemben

– árulta el Stefan Fritsche ügyvezető, hozzátéve, hogy a cég emiatt első körben Ázsiát és Afrikát célozza meg. Ebben persze nyilván annak is szerepe van, hogy az ilyen távoli piacokra való eljuttatáson lehet a legtöbbet spórolni a jóval kisebb tömegű áruval. 

A port először egy alkoholmentes sörből készítették el, és várhatóan már idén piacra dobják, de ha a fogyasztók megkedvelik, az alkoholos változatot is kifejlesztik. 

forrás: ripost.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?