Autó, Belföld, Celeb / Híresség

Meglepő, milyen autóval jár Magyarország egyik legismertebb milliárdosa

Még 10 millió forintot sem ér az autó, amit a hétköznapokon használ a Cápák között című műsor egyik befektetője, Balogh Péter, aki elárulta, nincs is tervben a csere, csak akkor, ha „kirohad alóla”.

 

 

 

„Nincsenek luxuscuccaink, én például egy nyolcéves BMW i3-assal járok, a feleségem egy kis Fiat 500e-vel és van egy kilencéves Mazda Cx5-ünk, amibe az egész család belefér, ha hosszabb útra megyünk. Nincs is tervben autócsere, csak ha valamelyik kirohad alólunk” – árulta el a 24-nek adott interjújában Magyarország egyik legismertebb milliárdosa, az RTL-en futó Cápák között show-műsor befektetője, Balogh Péter arra a kérdésre, költekezős vagy spórolós típus. Hozzátette, az utazásban például költekezős: évente többször is mennek külföldre a családdal, de nem sajnálja a pénzt a legújabb kütyükre, a technikai újdonságokra sem.

A 46 éves vállalkozó, angyalbefektető, programozó első saját szoftvercégével egymillió dollárt keresett. Ebből kiindulva, több más vállalattal közösen, létrehozták az NNG-t, amelynek a legismertebb terméke az iGO navigációs rendszer. A portál megjegyzi, Balogh Péter második feleségével, Balogh Mázi Máriával létrehozta a Baconsult Inkubátort, hogy angyalbefektetőként segítsenek induló startupoknak. A Baconsult jelenleg több mint kéttucat startupban tulajdonos, befektető és mentor, most pedig egy nagyobb csapattal terveznek jelentős szintlépést: még az idén tőzsdére viszik a STRT Holdingot.

Az interjúban azt is elárulta, hogy a Cápák között műsorában 18-20 vállalkozásba fektetett be eddig, ezek közül három-négy hasalt el, a többi működik, három-négy pedig kifejezetten szárnyal, ezek bőven visszahozták a máshol elbukott pénzt.

Az említett 2015-ös gyártmányú i3-as autó a legnagyobb hazai adatbázis, a hasznaltauto.hu szerint 6 és 8 millió forint közötti összegért vásárolható meg használtan, míg a kilencéves Mazda Cx5 4-6 millióért kapható.

forrás: vg.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?