Hírek

Elképesztő ítélet: egy férfinek 25 év házimunkáért 77,5 millió forintot kell fizetnie volt feleségének

Ivana Moral azt mondja, elégedett a bírónő által neki megítélt összeggel.

 

 

 

A málagai bíróság nem mindennapi ítéletet hozott: egy spanyol üzletembert arra köteleztek, hogy 204. 624 eurót és 86 centet, azaz nagyjából 77,5 millió forintot fizessen ki volt feleségének, cserébe az együtt töltött 25 évben elvégzett házimunkáért.

Laura Ruiz Alaminos bírónő, aki az ítéletet meghozta, az összeget a pár házassága alatti éves minimálbér alapján számította ki.

A most már külön élő egykori házasoknak két közös gyerekük van. Az ítéletet az alapján hozták, hogy Ivana Moral a házasságuk ideje alatt szinte minden idejét a családjuk ellátásával és háziasszonyi teendők elvégzésével töltötte.

Ivana 1995-ben házasodott össze exférjével, majd 2020-ban elváltak. Az asszony elmondta, elégedett a bírónő által neki megítélt összeggel, hiszen így kifizetődik az elmúlt 25 év kemény munkája.

„Támogattam a férjemet a munkájában és a családban. Soha nem dönthettem az anyagi ügyekben, minden az ő nevén volt” – árulta el a spanyol nő.

A házasságkötés óta Ivana lényegében az otthoni munkának szentelte az életét, ami azt jelentette, hogy gondoskodott az otthonukról, a családról, illetve mindarról, ami ezzel jár” – olvasható az ítéletben.

A házaspár a kapcsolatuk elején egy vagyonelkülönítési megállapodást kötött, ami kimondta, hogy a bármenyit keresnek a felek, az kizárólag az ő tulajdonuk, nem kell osztozniuk rajta. E megállapodás szerint tehát az asszony üres kézzel sétált volna ki a házasságból.

A közel 76 millió forintnyi összegen felül Ivana volt férjének további, mintegy 187 ezer forintnak megfelelő nyugdíjat is ki kell fizetnie, valamint jelentős összeget kell adnia a két lányának is, akik 14 és 20 évesek.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?