Életmód, Érdekes

VIDEÓ: egy olasz maffiavezér lepedőket összekötve lógott meg a szigorúan őrzött börtönből

Ha nem látjuk, el sem hisszük. Egy olasz maffiavezér kezdetleges szökési módszerrel szökött meg egy szardíniai szigorúan őrzött börtönből.

 

 

 

Marco Raduano különböző maffiabűncselekmények miatt töltötte a 19 éves börtönbüntetését. A “Pallone” néven ismert maffiózó szombat reggel szökött meg a szigettől keletre fekvő Nuoróban lévő, szigorúan őrzött Badu ‘e Carros börtönből. A 39 éves férfi valahogyan megszerezte a börtön udvarának kulcsát, majd több összecsomózott ágynemű segítségével lemászott a külső falon. A pugliai vezér a magasból egy kis fűre esett, majd elfutott, írja a NYPost.

Az időzítés tökéletes volt, hiszen az őrök csak két órával később vették észre a szökést.

Raduano, a garganói maffia tagja, aki maffiabűncselekményekért 19 évet kapott, az Il Messaggero című olasz lap szerint 2046-ban szabadult volna. A családfő egy hírhedten erőszakos bűnözői csoport élén áll, amely arról híres, hogy sörétes puskával szétzúzza áldozatai koponyáját, hogy megfossza családjaikat a nyitott koporsós temetéstől. Raduanót 2018-ban tartóztatták le, és kokainkereskedelemmel tudta elítélni a bíróság, de gyilkossági vádakkal is szembe kellett néznie.

Giovanni Villa főtitkár a lapnak elmondta:

“Hónapok óta kifogásoljuk a személyzet hiányát, és ez a fő tényező, amely veszélyezteti a nuorói börtön biztonságát”.

“A pugliai rab merész módon megszökött Olaszország egyik legbiztonságosabb büntetés-végrehajtási intézetéből. Úgy tűnik, minden készen állt, és a szökést már jó ideje tervezte” – mondta Villa a Telegraph szerint.

Giovanni Conteddu a börtön szakszervezeti tagozatától elmondta: “Előbb-utóbb úgyis megtörtént volna, a börtön tele van lyukakkal”.

Közben Francesco Paolo Sisto igazságügyi miniszterhelyettes azt mondta, hogy “ez egy nagyon jól előkészített szökés volt”. Sisto miniszterhelyettes szerint a szökést követően hajtóvadászat indult Szardínián, és a Badu ‘e Carros börtönben vizsgálatot fognak tartani.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?