Életmód, Érdekes, Igaz történetek

65 éve vastüdőben él, megtiltották neki, hogy feleségül vegye a menyasszonyát

Paul Alexander az egyike annak a két embernek a világon, aki még állandó vastüdős kezelésre szorul. A járványos gyermekbénulás eltűnésével ez a kezelési módszer is a múlt homályába veszett, azonban azok, akik még a múlt század közepén betegedtek meg, a mai napig segítséget nyújt. A 77 éves Paul elmesélte, milyen korlátok közé szorította a betegség, és a drabális gépezet.

 

 

 

Paul hat évesen fertőződött meg a gyermekbénulást okozó vírussal. Azonnal légcsőmetszést végeztek rajta, de innentől kezdve egy vastüdő segítségével tudott csak lélegezni, miután nyaktól lefelé lebénult. 1967-ben Paul leérettségizett, majd egyetemre került. Ekkor ugyanis annyira megerősödött a szervezete, hogy kerekesszékben elhagyhatta a vastüdőt (idős korára azonban újra teljes idejét benne kell töltenie, hogy lélegezni tudjon).

Az egyetemen ismerkedett meg egy Claire nevű lánnyal, akit el is jegyzett, azonban egyik nap kapott egy hívást a lány édesanyjától, aki eltiltotta tőle Claire-t és megtiltotta nekik a házasságot is.

Paul a Guardiannak azt nyilatkozta, hogy évekig tartott felépülnie ebből az esetből, később azóta azonban megismerte Kathy Gainest, akivel ugyan nem alakult ki romantikus kapcsolatuk, de harminc éve gondozza őt. A nővel az évtizedek alatt összekovácsolódtak, és bár mindketten nehéz természetűek, Paul testvére szerint minden esetben megoldják a nézeteltéréseiket.

Paul már nem gondol nehéz szívvel a múltjára. Szerinte az ő története bizonyítja, hogy „bármi lehetséges, függetlenül attól, hogy honnan jöttél, milyen háttérrel rendelkezel, vagy milyen kihívásokkal kell szembenézned. Csak a szívedet kell felé fordítanod, és keményen kell dolgoznod. Az én történetem példa arra, hogy a múltadnak, sőt, még az akadályoknak sem kell meghatározniuk a jövődet.”

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?