Életmód, Érdekes

Szakértők szerint ez az ideális kor a gyerekszüléshez

Az Erasmus Egyetem Orvosi Központjának szakértői kutatást végeztek, hogy megállapítsák, hány éves korban érdemes teherbe esni, ha egy, két vagy három gyermeket szeretne egy nő.

 

 

 

Sokan házasságkötés után rögtön szeretnének gyermeket vállalni, ám még többen vannak azok, akik bizonytalanok, fogalmuk nincs, mikor érdemes belevágniuk a családalapításba. Nekik szól az Erasmus Egyetem tanulmánya.

A 2015-ben közzétett tanulmány azt vizsgálja, hogy mi az ideális életkor a várandósságra, attól függően, hogy hány gyermeket szeretne a pár. Noha a kutatás nem mai, a közelmúltban újra megjelent az interneten.

Ez azután történt, hogy a hónap elején bejelentették, hogy a Cambridge-i Egyetem Murray Edwards College női hallgatói termékenységi szemináriumokat tartanak ebben a félévben, hogy figyelmeztessék a nőket, hogy a „ketyegő órára”, és ezzel elkerüljék a későbbi csalódást.

Íme az eredmény, attól függően, hány gyereket tervez a pár. 

Egy gyerek

Ha te és partnered csak egy gyermeket szeretnétek, és a teherbeesés jelenleg nem olyan fontos, akkor megvárhatod akár a 41 éves kort is, amikor természetes úton próbálkozhattok. Ekkor a teherbeesés esélye 50 százalék.

Azok számára, akik fontosabbnak tartják a gyermekvállalást, és a legjobb esélyeket akarják, jó, ha legkésőbb 37 éves korban próbálkoznak, amikor az esély a várandósságra 75 százalékos. Ugyanez 32 éves korban még jobb: a tanulmány ebben a korban 90 százalékos eséllyel számol.

Két gyermek

Ha azt szeretné, hogy két kicsi rohangáljon a házban, akkor érdemes már 27 évesen elkezdeni a  próbálkozást, amikor 90 százalék esély van rá, hogy természetes úton következzen be a teherbeesés mindkét baba esetén.

Ennek esélye 75 százalékra csökken 34 évesen, és 50 százalékra, ha eléred a 38-at.

Három gyerek

Nem meglepő módon a tanulmány azt mutatja, hogy azoknak a nőknek, akik több gyermeket szeretnének szülni, sokkal fiatalabb korukban kell próbálkozniuk az első kicsivel. 

A szakértők szerint 23 éves kor az ideális életkor ahhoz, hogy 90 százalékos eséllyel, természetes úton szülhessünk három gyermeket.

75 százalék az esély mindehhez 31 évesen, míg 35 évesen már csak 50 százalékkal számolhatunk – írja a Mirror.

forrás: life.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?