Életmód, Érdekes

Így menekülhetsz meg egy agresszív kóbor kutyától

A kutya az ember legjobb barátja egészen addig, amíg nincs egyedül. Ha egy kutya egyedül él egy veszélyes környezetben, több közös tulajdonságot gyűjt a farkasokkal, mint egy átlagos kutyával. A kóbor állatok csapatokba verődnek és csak bizonyos helyeken élnek, amit minden áron megvédenek. Sokuk pedig egyáltalán nem fél az embertől.  A Bright Side most megosztja, hogy mit kell tenned, ha szembe találkozol egy agresszív kóbor kutyával.

 

 

 

 

1. Ne fuss el és ne dobj neki semmit.

Ha kóbor kutyát látsz, ne próbálj meg elfutni, vagy gyorsan elsétálni. Ettől az állatban előjöhet a vadászösztön és úgy gondolja majd, hogy jó préda vagy. A legjobb megoldás:

  • Tarts biztonságos távolságot és várj, amíg az állat odébb sétál.
  • Lassan lépj hátra, és figyeld közben a kutya reakcióját. Ha követ téged, állj meg. Ha nem mozdul, lassan lépkedj tovább. Amikor a kutya más irányba néz, más normál tempóban sétálhatsz.

Elterelheted a figyelmét azzal, hogy valamit teszel kettőtök közé, például a táskádat, egy esernyőt, vagy egy cipőt. Remélhetőleg az állat akadályként gondol majd a tárgyra, és úgy érzi, nem közelíthet meg.

2. Ha biciklizel, vagy gördeszkázol, akkor nem érdekes célponttá válsz a kutya számára.

A kutyák a mozgásra reagálnak és gyakran agresszívak a biciklisek, motorok, vagy autók felé. Ha egy kóbor kutya üldözni kezd, csak állj meg, így az állat elveszíti az érdeklődését. Elindulhatsz, ha a kutya kezd elsétálni. Ne próbálj gyorsabban hajtani. A kutyák rendkívül gyorsak és biztosan utolérnek.

3. Ha a saját kedvenceddel sétálsz, akkor választanod kell: te kockáztatsz, vagy a kedvencedet kockáztatod.

Ha egy kóbor kutya ugat, vagy morog a te kutyádra, természetes reakció, hogy felkapod őt. A kóbor kutya azonban reagálhat a hirtelen mozdulatodra és támadhat. Ha a földön hagyod, van rá esély, hogy megpróbálja megtámadni, és megsérülhet. Itt nincs helyes megoldás. Ha nem hagyhatod a kutyádat a földön, akkor dobd át egy kerítésen, vagy tedd fel egy fára. Van azonban egy másik megoldás is. Hagyd a kutyádat a földön és próbáld meg elterelni a kóbor kutya figyelmét. Ha van nálad jutalomfalat, dobd oda neki. Általában éhesek és nem mondanak nemet az ételre. Dobd olyan messzire, amennyire csak lehet. A kutya odébb sétál majd és lenyugszik, így esélyt kapsz a menekülésre. Rossz ötlet paprika sprayt használni, mivel attól a kutya csak még agresszívabbá válik. 

4. Ha a kutya kész támadni, ne nézz a szemébe, mivel ezt az agresszió jelének tekinti.

Az egyik legrosszabb helyzet, amibe belekerülhetsz, hogy egy kutya morogva közeledik feléd. Ha mozdulatlanul állsz, akkor unalmas leszel a számára és egy idő után odébb sétál majd. Ha közel megy hozzád és megszagol, ne állj ellen. Ne mozogj, és ne próbáld megérinteni a kutyát, mivel ezt támadásnak veheti. Nem jó ötlet megütni a kutyát, mivel az állat nagyon gyors, és valószínűleg elvéted az ütést. Emellett csak még dühösebbé teszed ezzel. 

Te gyakran találkozol kóbor kutyákkal? Mit teszel ilyen helyzetben?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?