Állat, Életmód, Szórakozás

Haláli: levideózták, hogy reagált a család macskája az újszülött babára

Egy darabig győzött a természetes kíváncsiság, de aztán jött a váratlan fordulat.

 

 

 

Gyakori konfliktusforrás ember és háziállat között, ha a családba újszülött érkezik. Könyvek és tanulmányok tucatja értekezik arról, hogy érdemes a kiskedvencet hozzászoktatni, hogy már nem ő az első számú „gyerek” a családban. Van állat, amelyik könnyebben, van, amelyik nehezebben viseli ezt az állapotot.

Kétségkívül egy extrém példát láthatunk azonban egy Amerikában élő macskától, aki láthatóan nagyon nehezen tudta feldolgozni az új jövevény érkezését.

A gazdik humora már abban megnyilvánul, hogy cicájukat Covfefének nevezték el. Ez a kifejezés Donald Trump egy 2017-es Twitter bejegyzéséből származik. A volt amerikai elnök ezt posztolta ki egy májusi napon, választ azonban azóta sem adott arra, mit akart ezzel kifejezni.

A család meg szerette volna örökíteni a macska első reakcióját újszülött babájukra. A kis Covfefe először teljesen természetesen ragált: mint minden macska, ő is először megszagolta az „újdonságot”.

Ekkor azonban egy kis elbizonytalanodás után kiszaladt a szobából, majd egy másikban nemes egyszerűséggel a padlóra hányt.

Gazdája, Cayden Cazier megosztott a TikTokon a videót, ahol rövid idő alatt 3,8 millió alkalommal nézték meg. Rögtön elindult a találgatás arról, hogy mi okozhatta a macska akut „megbetegedését”, a legtöbbek szerint egyszerűen féltékeny az új jövevény érkezése miatt, és így fejezte ki nemtetszését.

Ez valójában teljesen helytálló felvetés lehet, tekintve, hogy a Current Biology folyóiratban megjelent 2019-es tanulmány szerint a macskák ugyanúgy kötődnek emberi társaikhoz, mint a csecsemők és a kutyák, fizikai érintkezés és szeretet révén – írja a Newsweek.

Cazier a lapnak elmondta, hogy „Fefe” nagyon ragaszkodó és bújos cica – igaz, általában csak vele. Hozzátette ugyanakkor, hogy imádta azokat a holmikat, amiket párjával a gyerek érkezése előtt vettek. „Megőrült minden babacuccért, mint például a babakocsi vagy a kiságy. Bármiért, amivel tudott játszani” – mesélte.

Mint mondta, azért tette közzé a videót, mert kíváncsi volt, hogy reagálnak rá az emberek, meglepte, hogy rövid idő alatt több millióan megnézték. A kommentek között is akadt pár gyöngyszem. Volt, aki azt írta: „Micsoda tiltakozási mód!” Más viszont csak annyit közölt:

„Ugyanígy reagáltam a testvéreimre, nagyon érthető.”

Volt, aki szerint megtiszteltetésnek vehetik, hogy egyáltalán átment a másik szobába, míg más egy hasonló reakcióról mesélt: „Az én macskám a gyerekszoba közepére kakált, amikor engedtük, hogy először találkozzon a babával.”

Cazier elmondta: Covfefe valószínűleg féltékeny lehetett, vagy egyszerűen csak túl hirtelen szembesült a valósággal. Mindenesetre mindenkit megnyugtatott: a cica azóta nem hányt, és teljesen nyugodt a baba mellett.

@caydencazier Introducing our newborn to our cat didn’t go as planned 😂 #catandbaby #cat #catsoftiktok #cats #cattok #catlover #baby #babytiktok #babytok #baby ♬ original sound – Cayden Cazier


forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?