Belföld, Hírek

Jézusnak adta ki magát egy zalai férfi, jó pénzért gyógyított is

A 69 éves, teskándi T. Miklós Jézus reinkarnációjának adta ki magát, és igazi szektát épített maga köré. Sokaktól pénzt csalt ki, a fiatal lányokat pedig rávette, hogy lefeküdjenek vele – írja a Blikk.

 

 

 

A férfi évtizedeken át vakította el áldozatait, de három éve lebukott. Szabadlábon védekezik, hamarosan bíróság elé állítják. T. Miklós azt állította, gyógyító ereje van, képes megszabadítani híveit betegségeiktől, problémáiktól. Többnyire csoportos foglalkozásokat tartott, de voltak olyan „betegei, tanítványai” is, akiket személyesen fogadott. A nyugdíjas közgazdász elhitette követőivel, hogy ő maga nem ért a pénzügyekhez, és nem is fontosak számára az anyagiak.

„Naponta közel negyvenen jártak a gyógyító szertartásaira, aminek a végén nyolcezret fizettek a betegek, akik számlát sosem kaptak. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, nemcsak a pénzekkel trükközött, de a befolyásolható lányokat az ágyába vihette” – mondta a Blikknek a férfi egyik, névtelenséget kérő áldozata.

A lap beszámolója szerint a férfi érzelmileg kihasználta, befolyásolta és zsarolta híveit, és állította, csak ő képes megmenteni romlott lelküket.

Teskánd polgármestere, Sipos László azt mondta a Blikknek, a falut nagyon megosztotta a botrány. Elmondása szerint sokan megharagudtak a szemfényvesztőre, de vannak olyanok is, akik szerint a férfi soha nem kényszerített senkit semmire. Sőt, néhány helybéli a botrány kirobbanása után teleplakátolta a falut a férfi fotójával, a plakátra azt írták: „Ő a valódi Jézus Krisztus! Ne bántsátok!”

forrás: 444.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?