Életmód, Érdekes

157 napon keresztül úszott a tengerben. Megmutatta, hogyan változott meg a teste

Elméletileg lehetetlen, de Ross Edgley megvalósította. Ő lett a történelem első embere, aki körbeúszta Nagy-Britanniát. A maraton 157 napig tartott, a 33 éves férfi körülbelül 1792 mérföldet tett meg. Ezalatt egyszer sem lépett szárazföldre.

 

 

 

Ross Edgley több mint 5 hónapon keresztül volt a tengeren. 2018. november 4-én teljesítette a Great British Swim-et. A brit ez idő alatt 1792 mérföldet tett meg, ami annyi, mintha 85 alkalommal átkelnénk a La Manche csatornán.

Expedíciója során Edgley különféle akadályokkal küzdött az útja során, de soha nem veszítette el az önmagába vetett hitét. Kalandja bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

Az emberek manapság folyton új kihívásokat keresnek, különféle ambiciózus célokat tűznek ki maguk elé, melyek gyakran ellentmondásosak és meglepők. Ross Edgley bravúrjának nem gyakran lehetünk tanúi. A 33 éves brit 2018. június 1-jén extrém expedícióra indult Margate-ből. Körbeúszta Nagy Britanniát. Ő maga sem volt biztos abban, hogy képes lesz megbirkózni a feladattal. Minél közelebb ért az expedíció végéhez, annál inkább irreálisnak tűnt a számára.



Hogyan hatott ez a testére?

Edgley egyszer sem lépett szárazföldre az útja során. Napi 12 órát volt a vízben és 12 órát pihent egy kis hajócskán, melynek legénysége figyelemmel kísérte a haladását és az egészségi állapotát. Reggel 6 órát úszott, majd ugyanennyit pihent a hajón.

Evett, begyógyította a sebeket és aludt, majd a regeneráció után ismét vízbe ugrott és úszott. Hihetetlen erőfeszítés volt ez a teste számára.

Útja során másfélmillió kalóriát égetett el. A napi energiaszükségletét úgy tudta kielégíteni, hogy 10-15000 étkezésnyi kalóriát evett naponta.

Mindennap küzdött a fáradtsággal, fájdalommal. A sós víz gyötörte a nyelvét, dörzsölés a nyakánál, változó időjárás, medúzák és persze az Északi-tenger hullámai. Semmi nem állíthatta meg. Folyamatosan úszott és minden nap több kilométert tett meg.

Amikor Ross a Margate célvonalhoz közeledett, az Egyesült Királyság 300 úszója ugrott be a jeges vízbe, hogy elkísérje őt a táv utolsó 500 méterén, amely elválasztotta őt attól, hogy új világrekordot érjen el. Amikor Ross 5 hónap után először partra lépett, nagyon büszke volt a teljesítményére.

 

 

 

 

 

Elérte a fő célját, hogy minél több embert akarjon újabb eredmények elérésére ösztönözni.

“Ha egy férfi igazán akar valamit, semmi sem lehetetlen számára” – mondta a sportoló

Ross bravúrja számokban:

· 2884 kilométert úszott
· 24 hetet töltött a tengeren
· 2,3 millió karcsapást hajtott végre
· A leghosszabb megtett út egyszerre 18,1 tengeri mérföld volt, ami körülbelül 33,5 km
· A legnagyobb sebessége 8,7 csomó
· 1.884.000 elégetett kalória
· 314 doboz Red Bull-t ivott meg és több mint 500 banánt megevett
· Útja során 1 törpe bálnával, 1 óriás cápával, 1 delfin csapattal, 1 lunda kolóniával, 6 tengeri vidrával találkozott
· 5 tekercsnyi kötszert használtak el a sebeire
· 3 kg vazelint kentek a horzsolásaira
· 37 alkalommal csípte meg medúza

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?