Celeb / Híresség, Érdekes

Hang Mioku: A modell, aki örökre tönkretette az arcát

Hallottad már a Hang Mioku nevet? Egyszer volt, hol nem volt, sikeres modell és énekesnő volt, aki arról álmodott, hogy meghódítja a világot.

 

 

 

Ma azonban valószínűleg inkább azután ismeri a nagyközönség, hogy elkövetett egy hatalmas hibát, ami visszafordíthatatlan károkat okozott az arcában.
Akár tetszik, akár nem, egy nagyon is a külsőségekre összpontosító világban élünk, és számomra úgy érzem, hogy a szépségideálok az évek múlásával egyre szélsőségesebbé váltak. Sajnos egyes szépségideáloknak rengeteg negatív hatása van – különösen a fiatalokra, akik naponta ki vannak téve ezeknek.

Másrészt viszont sokan szeretnek törődni a külsejükkel, és úgy gondolják, hogy jó móka kiöltözni és erős sminket használni. De ha Hang Mioku koreai modellről van szó, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy túl messzire ment. Sokak számára ő a plasztikai sebészet megszállottságának szomorú példája.

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan került olyan helyzetbe, hogy az arcáról készült képek futótűzként terjedtek el világszerte, vissza kell mennünk az élete korai éveire.

This is what happens when you inject cooking oil instead of silicone in your face. from
WTF

A Biography Tribune szerint Hang 1963. július 8-án született Dél-Koreában – ami azt jelenti, hogy idén nyáron tölti be az 59. életévét.

Gyermekkoráról kevés az információ, de azt tudjuk, hogy Hang Dél-Koreában nőtt fel. Egyes források szerint nem akart egyetemen tanulni, ehelyett a szórakoztatóiparban futott be karriert.

A 80-as években Hang modellként dolgozott, és reklámkampányokban is láthattuk Dél-Koreában. Emellett gyönyörű hangja volt, és énekesnőként is dolgozott. Modellkarrierjét figyelembe véve nem lehetetlen kitalálni, hogy Hang egyre inkább a külsejére koncentrált. Modellként a megjelenésed felépítése és fenntartása gyakorlatilag önmagában egy 24/7-es munka.


A plasztikai sebészet fővárosa

Ha megnézed Hang régebbi képeit, egy természetesen szép fiatal nőt látsz – hosszú sötét hajjal, gyönyörű sötét szemekkel és ragadós mosollyal.

De úgy tűnik, nem volt elégedett a külsejével. Ezért 28 éves korában átesett az első plasztikai műtéten. Hamarosan ez olyan lett számára, mint egy drog, és egyre több műtéten esett át.

Első műtétjét Dél-Koreában végezték el, egy olyan országban, ahol a világon a legmagasabb az egy főre jutó plasztikai műtétek aránya. Szöult, a fővárost gyakran nevezik a plasztikai sebészet globális fővárosának. Csak Szöul Gangnam kerületében 500 esztétikai központ működik.

A plasztikai sebészet dél-koreai fellendülése valószínűleg Hangra is hatással volt – ő egy nagyon versengő társadalomban nőtt fel, és Szöulban az emberek szorosan egymás mellé szorulnak. Ez az egyik oka annak, hogy a plasztikai sebészet olyan népszerűvé vált az országban; az emberek folyamatosan összehasonlítják magukat.

De miután átesett az első koreai műtéten, Hang Japánba költözött. Tovább feküdt a kés alá, de hamarosan problémák kezdtek jelentkezni a láthatáron.

Több beavatkozás az arcán nem sikerült jól, és rosszabbra változtatta a külsejét. Amikor hazament meglátogatni a szüleit, azok már nem ismertek rá a lányukra. Édesanyja és édesapja rájöttek, hogy valami nagyon nincs rendben, és bevitték Hangot a kórházba, ahol segítséget kapott. Valószínűleg mentális betegséggel küzdött, és kezeléseken vett részt, de kénytelen volt abbahagyni őket, amikor a család nem tudta megfizetni őket.

Ehelyett visszament, hogy további szépészeti műtéteket végeztessen.


A bőre és az arca rendetlen volt, de Hang még mindig többet akart tenni. Egyértelműen megszállott volt. Azonban nehezen talált olyan plasztikai sebészt, aki hajlandó volt elvállalni – a legtöbb orvos rájött, hogy Hang nincs jól.

De végül talált valakit, aki adott neki egy üveg feketepiaci szilikont. Az “orvos” elmagyarázta, hogy Hang magának is beadhatja a szilikont, és így is tett, méghozzá rémisztő eredménnyel.

De Hang, akinek állítólag két gyermeke van, nem állt le a házi kísérletekkel. Amikor kifogyott a szilikonból és a pénzből, rájött, hogy használhatna étolajat az arcára – nagy hiba volt.

Woman addicted to plastic surgery injected cooking oil into her face (Before & After) from
WTF


Az olaj befecskendezése után Hang teljesen felismerhetetlenné vált. Az olaj tönkretette az arcát, és a helyi gyerekek, akik látták őt, viccelődtek Hanggal. “Álló ventilátornak” nevezték, mert a kis apró üvegre helyezett, feldagadt arca miatt.

 

 

 

 

 

Hang Mioku ma

Miután egyre több figyelmet kapott, Hang orvosi segítséget kért. Rengeteg adományt kapott, és végül ki tudott fizetni néhány szükséges műtétet. 2008-ban az orvosok 60 gramm idegen anyagot távolítottak el az arcából és 200 grammot a nyakából.

De a 10 műtét ellenére Hangnak még mindig vannak hegei, és sajnos még mindig jelentősen eltorzult. A Daily Mail szerint ma egy újrahasznosított ruhaboltban dolgozik, a The Beautiful Shop nevű üzletben.

Hang már egy ideje nem szerepelt a hírekben, és nehéz információt szerezni arról, hogy most hogyan érzi magát, és mit csinál. A közösségi médiában nem aktív, és már régóta nem is volt az.

Még ha ezt saját magával tette is, akkor is sajnálom őt.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?