Életmód, Érdekes

11 fürdőszobai cikk, amire jobb, ha egy forintot sem költünk

Néha olyan termékeket vásárolunk otthonra, amikre valójában semmi szükségünk és amelyek semmit nem tesznek hozzá a mindennapjainkhoz, anélkül, hogy észrevennénk. A fürdőszoba az egyik leginkább veszélyes terület, de a jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel sok időt és pénzt spórolhatunk. Most összegyűjtöttünk néhány olyan fürdőszobai kelléket, amiknek a vásárlása előtt kétszer is meg kell gondolni, hogy valóban megéri-e nekünk ez a befektetés.

 

 

 

11Fülpiszkálók

Gyakori, hogy az emberek fülpiszkálót használnak a fül belső tisztítására és a fülzsír eltávolítására, pedig a szakemberek szerint ez nem a legjobb megoldás. Bármilyen fülbe helyezett tárgy ugyanis egészségügyi kockázatot jelent, ami rossz esetben akár a hallójáratot vagy a dobhártyát is károsíthatja. Ha túl sok zsír halmozódik fel a fülünkben, akkor fülpiszkálózás helyett jobb, ha inkább felkeressük az orvosunkat.

10Eldobható törlőkendők

Ezek a nedves törlőkendők könnyedén lecserélhetők újrafelhasználható kendőkre. Ez az egyértelmű anyagi előnyökön túl a bolygónkról is segít gondoskodni, mivel az eldobható törlőkendők sok környezetszennyezési problémát okoznak.

9Fürdőbombák

A kádba dobva nagyon szép és szórakoztató, de a benne lévő alapanyagok és színezékek semmit sem tesznek hozzá a testünk ápolásához. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy a bennük lévő egyes összetevők, például a színezékek vagy az illatanyagok, irritálhatják az érzékeny bőrt.


8Légfrissítők

A légfrissítőknek számos változata létezik, köztük sok olyan, amelyek a bennük lévő kémiai összetevők miatt komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek. Ezek közé tartozik például a formaldehid, ami egy ismert rákkeltő anyag, vagy a parabének, amelyek hormonális zavarokat okozhatnak. Jó alternatíva lehet az ilyen illatosítószerek helyett egy egyszerű illóolaj, mely néhány csepp után is kellemes illatot kölcsönöz a mellékhelyiségben.

7Aktív szén fogkrém

Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, az aktív szenes fogkrémtől nem lesznek fehérebbek a fogak, sőt még károsíthatják is azokat, mivel gyakran nem tartalmaznak fluoridot, ami kulcsfontosságú a fogaink védelme érdekében. Érdemes tehát normális fogkrémet használni helyette, a fogfehérítés miatt pedig felkeresni egy erre alkalmas szakembert.

6Automata vécétisztítók

Az ilyen típusú tisztítószerekben gyakran találhatók vegyszerek, melyek tabletta formában lekoptathatják vagy károsíthatják a vécétartály bizonyos részeit. Helyette érdemes lehet inkább egy vécétisztításhoz használt palackot csempészni a tartályba, az alján egy apró nyílással, amiből így minden vécélehúzáskor szivárog egy kis folyadék.

5 Cellulit elleni krém

A cellulit meglehetősen gyakori, és bár nem súlyos dolog, érthető, ha meg akarunk tőle szabadulni. A legtöbben ilyenkor a narancsbőr elleni krémek után nyúlunk, és bár lehetséges, hogy rövid távon látunk némi különbséget a bőrünkön, a valóság az, hogy egyetlen ilyen termék sem képes eltávolítani a narancsbőrt.

4 Magas SPF értékű fényvédő krém

A bőrápolás fontos és nélkülözhetetlen, a fényvédő krémek pedig sokat segítenek ebben. Fontos azonban tudni, hogy nem mindig a legdrágább fényvédő a leghatékonyabb, és nem is az, amelyik a legmagasabb SPF értékkel rendelkezik. Egy tanulmány, amelyben több ilyen terméket is teszteltek, kimutatta, hogy az 50-es faktor feletti naptejek hamis biztonságérzetet keltenek az emberekben. A kutatás azt is kimutatta, hogy sok tesztelt fényvédő krém nem felel meg az UV-védelmi szabványoknak.

3 Mitesszer kiszívók

Ezek az eszközök viszonylag modernek és látszólag jó munkát végeznek, de a valóság az, hogy ezt a folyamatot egy bőrgyógyász szakembernek kellene végeznie. Ha otthon csinálsz ilyet, azzal könnyen hegesedést, pigmentfoltot, apró sérüléseket és a pórusok mélyebbre tolódását okozhatod, ami hosszútávon csak ront az eredményen és a mitesszereiden.

 

 

 

 

2 Drága sampon

A magas ár nem feltétlenül jelent egyet a minőséggel, és ez a samponokra is igaz. Valójában az összetevők a legfontosabbak, és fontos erre figyelnünk, ha minőségi terméket szeretnénk. Victoria Fu kozmetikus vegyész rámutat, hogy mivel a haj nem él, fölösleges túlságosan drága kezelésekkel ápolni.

“Meggyőződésünk, hogy a legtöbb sampon elég jól ellátja az elsődleges tisztító feladatát” – magyarázta Victoria.

1 Eldobható borotvák

Ha egy pillanatra elgondolkodunk azon, hogy milyen gyakran vásárolunk műanyag borotvát és mióta tesszük mindezt, akkor láthatjuk, hogy ez a mennyiség óriási, és a környezetszennyezésen túl jelentős kiadással is jár. Az eldobható borotvák lecserélése végett célszerű rozsdamentes acél borotvát használni, amely újrafelhasználható, és csak a pengét kell benne időnként cserélni.

Számodra melyik az a fürdőszobai kellék, amit a leginkább haszontalannak tartasz?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?