Életmód, Érdekes

Íme, a divatvilág legdrágább ruhái: 9 milliárd forint egy estélyi, 21 milliárd egy gyűrű

Gondolkoztál már azon, vajon mennyibe kerülhetnek a világ legdrágább ruhái és kiegészítői?

 

 

 

Az átlagembereknek már a nagy tervezők és divatházak által megálmodott ruhák és kiegészítők is elképesztő luxusnak tűnnek, hiszen nem sokan tehetik meg, hogy akár félmillió forintot kiadjanak egy táskáért vagy cipőért.

A világ legdrágább ruhadarabjaihoz képest azonban még ezek is olcsónak számítanak, hiszen elképesztő összegeket kérnek egy-egy egyedi alkotásért, amiket sok esetben testőr nélkül nem is érdemes viselni.

A világ legdrágább ruhái

Vannak a világon olyan ruhadarabok és kiegészítők, amiket egy átlagember akkor sem igazán tudna megvásárolni, ha egész életében spórolna rá. Ezek leginkább csak a legfelsőbb réteg számára készülnek, és árukat a márkanév mellett az előállítási költség, idő, a felhasznált alapanyagok prémiumminősége és az egyediségük határozza meg. Az ilyen ruhadarabokból és ékszerekből jellemzően csak egy készül a világon, így tulajdonosának nem kell attól félnie, hogy szembejön vele ugyanolyan az utcán – már ha ki mer vele lépni a házból.

Bár a minőségi zoknik árát meg kell fizetni, a világ legdrágább párjáért még így is elképesztően sokat kérnek: a prémiumcipőket gyártó Harry’s of London közel 430 ezer forintért árulja zoknijait. Szuperlágy Cervelt pehelyszálból készült, amelyet a ruházati szálak gyémántjának is neveznek. A fonal az új-zélandi gímszarvas aljszőrzetéből készül.

Image #0

A legdrágább napszemüveg sem egy átlagember pénztárcájára lett szabva, a svájci Chopard márka De Rigo Vision névre hallgató darabja 115 millió forintba kerül. Keretét 60 gramm 24 karátos arany borítja, ráadásul 51 darab gyémánt is díszíti.

Image #1

A világ legdrágább kalapját Louis Mariette tervezte, és a Chapeau D’Amour fantázianevet viseli. Kinézeténél csak az ára extrémebb: 2,7 millió dollárba, vagyis több mint 800 millió forintba kerül.

Image #2

2011 óta a Mouawad 1001 Nights Diamond Purse tartja a rekordot mint a világ legdrágább táskája, több mint 1 milliárd forintos árral. A kézműves táska 18 karátos aranyból áll, és 105 sárga gyémánt, 56 rózsaszín gyémánt és 4356 átlátszó gyémánt díszíti. A kézzel készült darab elkészítése 8800 óráig tartott, 2018-ban egy aukción adták el.

Image #4

A Victoria’s Secretnél már hagyománnyá vált, hogy minden évben megalkotják a Fantasy Brát, vagyis a legdrágább melltartójukat. Az abszolút rekorder eddig a Red Hot Fantasy Bra, amit 2000-ben Gisele Bündchen mutatott be. A fehérneműn 3000 gyémánt és 22 thai rubin van 28 karátos fehéraranyba foglalva, az ára pedig több mint 4 milliárd forint.

Image #5

A luxuscipők között is gyakran lehet sokmilliós darabokat találni, ám egyik sem vetekszik Jada Dubai Passion Diamond Shoesával, amin gyémántok százai találhatók. Aki szeretné megvenni, nagyjából 5 milliárd forintnak megfelelő összeget kell érte fizetnie.

Image #6

 

 

 

 

Faiyzali Abdullah ismert malajziai divattervező ruhája büszkélkedhet a legdrágább estélyi címével, a 2009-ben bemutatott, 751 gyémánttal díszített alkotás csaknem 9 milliárd forintot ér.

Image #7

Elképesztő összeget kértek a világ legdrágább órájáért is egy aukción, új tulajdonosa közel 9 milliárd forintot fizetett érte. Patek Philippe Grandmaster Chime órája még hangjátékot is játszik, az érte kapott hatalmas összeget pedig jótékony célokra fordították.

Image #8

A Pink Star névre keresztelt gyémántgyűrű elképesztően magas összegért kelt el 2017-ben egy aukción: új tulajdonosa körülbelül 21 milliárd forintért vette meg az 59,6 karátos drágakőből készült ékszert, ezzel pedig magasan ez a világ legdrágább kiegészítője.

Image #10

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?