Életmód

10+ rajz, ami megmutatja, hogy mennyire különbözik a vidéki és a nagyvárosi élet

Nem számít manapság, hogy egy csendes vidéki faluban, vagy egy nyüzsgő nagyvárosban él az ember. Itt is és ott is megvásárolhatod ugyanazokat a termékeket, az internetes webáruházakból pedig tulajdonképpen bármilyen elektronikai terméket vagy divatcikket megrendelhetsz magadnak. Ettől függetlenül a falusiak és városiak között még mindig vannak éles ellentétek és különbségek. Most 13 illusztrációt hoztunk, melyek bemutatják, hogy miben különbözik leginkább a nagyvárosban élő és a vidéki falvakban élő emberek élete.

 

 

 

1 A városokban az orvosokat aligha érdekli a páciensek személyes élete, de vidéken mindent tudnak egymásról az emberek.
2 Más a hozzáállás az ételekhez, főleg a maradékokhoz.
3 A városlakók néha elfelejtik, hogy az élelmiszer nem a boltban terem.


4 Vidéken általában aktívabban ellenzik a változást és a különféle divatirányzatok követését az emberek.
5 Vidéken nehezebb jó fodrászt, körmöst és kozmetikust találni.
6 A városban csak egy diák vagy a sok közül, falun viszont mindenki tudja, hogy ki az anyád, apád, sőt még az unokatestvéredet is ismerik.
7 Egy városban kocogni kellemes, bár időigényes, falun pedig más apró problémákkal találkozhatunk.
8 A városokban a pedagógusok az első tanítási napon ismerkednek meg a gyerekekkel, de vidéken általában több generációt is felnevelnek egy családban.
9 A városokban igyekeznek különleges, személyre szabott hobbikat találni a gyerekeknek, de vidéken általában minden maradt a régi.

 

 

 

 

10 A városiak úgy tájékozódnak a hatalmas metropoliszban, mintha csak az otthonuk falain belül mozognának, míg a vidékiek könnyen bepánikolhatnak az ismeretlen helyeken.
11 Nehéz személyes teret kialakítani egy nagyvárosban, ezért ott bújnak el az emberek, ahol csak tudnak. Vidéken ilyenkor elég csak kimenni a műhelyedbe, ahol bármeddig egyedül lehetsz.
12 A városi emberek agresszívan védik a “határaikat”, míg vidéken gyakran azon aggódnak az emberek, hogy mit gondolnak róluk a többiek.
13 A városi és falusi emberek másképp viszonyulnak a pénzügyekhez.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?