Érdekes, Film

19 dolog a Harry Potter-filmekben, amit a láthatatlanná tevő köpeny eddig elrejtett előled

A könyv- és filmsorozat, amelynek főszereplője a sebhelyes fiú, emberek millióit varázsolta el. Úgy tűnik, sosem megy ki a divatból, hiszen újra és újra felkapják a Harry Pottert, amit akárhányszor megnézünk, mindig valami újat fedezhetünk fel benne. De sosem unjuk meg! Mutatunk egy válogatást azokról a részletekről, amelyeket eddig talán te sem vettél észre.

 

 

 

1. Ahogy a történet halad előre, és Harry a barátaival elkezdi elpusztítani a horcruxokat, láthatjuk, hogy Voldemort ruhája elszíneződik, a szemei megváltoznak, és egy kis seb jelenik meg a bőrén, ami jelzi a gyengülését.
2. A film első részében, abban a jelenetben, mikor Harry és Ron felmennek a lépcsőn, egy Boleyn Annát ábrázoló festményt láthatunk, akit boszorkánysággal vádoltak.
3. A film negyedik részének végén, a stáblista bemutatásakor egy vicces szöveget is olvashatunk:
“A film készítése során egyetlen sárkánynak sem esett bántódása”.


4. A Harry Potter és a bölcsek köve című filmben a kviddicstrófeán nemcsak Harry Potter apukájának, James Potternek a nevét láthatjuk, hanem McGalagony professzor nevét is. Ki gondolta volna, hogy ő is ilyen jó játékos volt?
5. Göthe Scamander (az angol verzióban Newt Scamander), a Legendás állatok és megfigyelésük szereplője feltűnik a film 3. részében. A térképen, amit Harry néz, láthatjuk a nevét, ahogy a kastély körül mozog.
6. A 7 kő, amit Tom Riddle ablakában láthatunk a Harry Potter és a Félvér herceg című részben, az a 7 részt szimbolizálja, amire osztani fogja a lelkét, a 7 horcruxot.
7. A második rész végén láthatjuk, hogy mi lett Gilderoy Lockhart professzorral.


8. A Harry Potter és a Halál ereklyéi részben láthatjuk, ahogyan Hermione haja megnő. Ez a változás is annak a jele, hogy mennyi időt töltöttek a barátok a horcruxok felkutatásával.
9. A film utolsó részében Lucius Malfoy nyakán láthatunk egy új tetoválást. Ezt az Azkabanban kapta, mikor börtönbe került.
10. Mikor Harry a Zsebkosz közben találkozik Hagriddal a második részben, az egyik üzlet kirakatában látható a sorozat összes megjelent könyve.
11. A Harry Potter és az azkabani fogoly című részben a lépcső mellett Voldemort portréja látható.
12. Vajon honnan tudta Dumbledore, hogy hol keresse a horcruxot? A Harry Potter és a Félvér herceg című film elején már felfedezhetünk némi nyomot a hollétével kapcsolatban.
13. Harry egyik barátja Neville Longbottom. Vezetéknevét A Gyűrűk Ura egyik településéről kapta.
14. Mielőtt a nagy, végső csata elkezdődik, Horatius Lumpsluck professzor semmit nem bíz a véletlenre, és megiszik egy kis üveg Felix Felicist, hogy szerencséje legyen.
15. Bár a zűrzavarban nem könnyű észrevenni, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részében láthatjuk, hogy Hermione és Viktor Krum ismét találkoznak.
16. Nicolas Flamel, akit az első részben a bölcsek köve készítőjeként említenek, és felesége, Perronelle, a való életben is léteztek, és megpróbálták elkészíteni ezt a követ, mert úgy hitték, halhatatlanná teszi őket.

 

 

 

 

17. Tudjuk, hogy Neville a nagymamájával él, de róla semmit nem tudunk. A Harry Potter és a bölcsek köve című részben legalább láthattuk.
18. A Harry Potter és a Tűz Serlegének eredeti címe más is lehetett volna. Az egyik újság címlapján ez meg is jelent: Harry Potter és a Trimágus Tusa.
19. A kviddics-világkupa alatt, a negyedik részben Dobby és Winky házimanók lámákon lovagolva láthatók.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?