Érdekes, Hírek, Külföld

Egy csepp vér oldott meg egy 33 éve felderítetlen gyilkossági ügyet

Habár eddig is gyanakodtak a most letartóztatott gyanúsítottra Vermontban, most sikerült minden kétséget kizáróan azonosítani.

 

 

 

Az amerikai Vermont állam rendőrsége szerint egyetlen csepp vér segített letartóztatni a gyanúsítottat egy 1989-es, felderítetlen gyilkosságban – írja a CNN.

A 76 éves George-ot és a 73 éves Catherine Peacock-ot 1989 szeptemberében ölték meg lakóhelyükön, Danbyben. A házaspárt halálra késelték, ám semmi jele nem volt erőszakos behatolásnak.

A rendőrség csütörtöki sajtóközleményében jelentette be, hogy több évtizedes nyomozás után végre letartóztatták az ügy gyanúsítottját.

A 79 éves Michael Anthony Louise-t otthonában tartóztatták le Syracuse-ban, New York államban kettős gyilkosság miatt. Jelenleg egy New York-i börtönben tartják fogva, mielőtt kiadják Vermontnak.

A sajtóközlemény szerint Louise feleségül vette Peacock egyik lányát, mindössze két héttel a gyilkosság előtt, ám a nyomozóknak eddig nem sikerült „meggyőző kapcsolatot” feltárnia a férfi és a gyilkosságok közt. 2020 májusában azonban a DNS-teszt megerősítette, hogy a Louise autójában talált vércsepp valóban George Peacocké volt.

A vért korábban megvizsgálták, de az eredmények nem voltak meggyőzőek. A kriminalisztikai technológia fejlődése azonban lehetővé tette a nyomozóknak, hogy George-tól származóként azonosítsák a vért – közölte a rendőrség.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?