Életmód, Kreatív

11 tipp, hogyan ápoljuk otthon a szemöldökünket úgy, mint egy profi stylist

A szemöldök az arc egyik legfontosabb jellemzője. Akár azt is mondhatnánk, hogy fontosabb, mint az arc bármelyik más eleme, hiszen jól ápolva kiemelheti a természetes szépségünket, sőt még akár egyéniséget is kölcsönözhet. Egyre több szakember foglalkozik azzal, hogy segítsen formát és szimmetriát adni a szemöldökünknek, de előfordulhat, hogy megfizethetetlen összeget kérnek cserébe, vagy egyszerűen nincs annyi szabadidőnk, hogy szépségszalonokba rohangáljunk. Épp ezért szeretnénk megosztani veletek néhány tippet, amik segíthetnek az otthoni szemöldökápolás elsajátításában, vagy ha ez már sikerült, akkor abban, hogy minél jobban finomra hangolhassátok a módszereteket.

 

 

 

1 Ismerd meg a szerkezetét

Arcforma

Lauren Hogsden szemöldökszakértő azt mondja: “Gyakori hiba, amit elkövetünk a szemöldök formázása során, hogy nem tudjuk, hol kell kezdődnie, ívelnie és végződnie. ” Éppen ezért fontos, hogy mielőtt elkezdenénk a szemöldökünk kialakítását, ismerjük meg annak részeit :

  1. eleje vagy alsó sarok;
  2. ív;
  3. vég.
2 Határozd meg a szemöldöktípusodat

Szemöldök típus

Bár minden ember szemöldöke egyedi formájú és színű, általában típus szerint osztályozzák őket, mint az a képen is látható. Ez segíthet meghatározni, hogyan adjunk neki megfelelő formát, hogyan távolítsuk el az esetleges felesleges szőrszálakat, vagy hogyan töltsük fel, ami ugyebár az egyensúlyhoz és szimmetriához szükséges.

3 A szemöldökök testvérek, de nem ikertestvérek

Szemöldök

Fontos megemlíteni, hogy a szemöldökeink nem teljesen egyformák, így hiába próbáljuk, nehéz lesz teljesen egyenletesre vagy arányosra csinálni. A híres sminkes Tonya Crooks szerint ennek az az oka, hogy minden szemöldökben “különböző izommozgások vannak, amelyeket az arcunk azon oldala, amelyen alszunk, vagy az általunk használt kifejezések szabályoznak”.

4 Tudd, hogy milyen az arcformád

Női arc

Az arc típusának meghatározásához először három kritériumot kell figyelembe vennünk: melyik az arcunk legszélesebb része (homlok, arc vagy állkapocs); milyen az állkapcsunk vonala (kerek, szögletes vagy hegyes) és végül az arc teljes hossza (rövid vagy hosszú). Leiah Scheibel sminkes azt javasolja, hogy varráshoz használt mérőszalagot használjunk az arcunk minden részének lemérésére, ezzel könnyedén meghatározható az arcformánk.

5 Ismerd meg, hogy milyen típusú szemöldök illik az egyes arcformákhoz

Fejforma

Nem könnyű feladat meghatározni magunknak, hogy milyen típusú szemöldök illik legjobban az arcunk formájához. Lauren Hogsden szemöldökszakértő megosztott néhány okot, hogy miért bizonyos szemöldökök állnak a legjobban nekünk, követve azt a szabályt, hogy az arcformáddal ellentétes szemöldököt válassz:

  • Kerek arc. Nagyjából egyenlő hosszúság és szélesség jellemzi. Emiatt a legjobb, ha merev, „magas ívű” szemöldököt választunk, ami segít „szerkezetet és hosszt adni” arcunknak, így kicsit hosszabbnak tűnik.
  • Ovális arc. Ezt az arcot az jellemzi, hogy nagyon kiegyensúlyozott, így “nem szükséges a szemöldök formájával játszani”, hogy az arc formáját megváltoztassuk. A legjobb a szemöldök természetes formáját követni, a boltíveket világosan és a „puha szögleteiket” egyenletesen és vízszintesen kell tartani.

Női arcforma

  • Téglalap alakú arc. Ez az arctípus kissé hosszú, erős és határozott állkapcsú. Ideális esetben válasszon egy “teltebb, strukturálatlan” szemöldökformát, amely segít “csökkenteni a homlok méretét”. A „puha, kissé görbébb ívek” segítik az állkapocs puhítását.
  • Szív alakú arc. Ez az arc szélesebb a homloknál, keskenyebb az arcoknál és hegyes az állánál. A kiegyensúlyozás érdekében válasszon egy “puhább, kerekebb ívű” szemöldököt.
  • Szögletes arc. Ezen az arcon az arc minden része többé-kevésbé egyforma. Az állkapocs puhítása érdekében „emeld fel a szemöldökeid egy finom ívvel”, és adj nekik általános „meghatározatlan” felületet, elkerülve az „éles” és derékszögű szemöldököt.


6 Mindig tartsd tiszteletben a szemöldök természetes alakját

Női alak

A 2000-es években sok híresség inspirált bennünket, hogy elkezdjünk nagyon jól kitépett és vékony szemöldököt használni; ez azonban, mint minden divat, ez is változik az idő múlásával.

Az igazság ugyanis az, hogy nincs is jobb, mint követni szemöldökünk természetes formáját. A szemöldökben lehet sok kis szőrszál, amit csak formázni kell.

  • Dús. Ezeknek számos előnyük van, mert a valóságban nem igényelnek sok beállítást a fésülésükön, rögzítésükön és körvonalazásukon kívül.
  • Vékony vagy finom. Ezek azok a szemöldökök, amelyek a legtöbb ápolást igénylik, mert annak ellenére, hogy nagyon kevés szőrszál jellemzi őket, hirtelen felbukkan egy-egy olyan, ami rossz helyen van, és ezért el kell távolítani.
7 Hagyd, hogy a szemöldököd természetes módon nőjön ki, mielőtt formáznád

Jessica Alba arca

Sokszor a trendeket követve olyan praktikákat alkalmazunk, amelyek nem passzolnak stílusunkhoz, alakunkhoz, és ez alól a szemöldök sem kivétel. Ezért, ha bármikor túl sokat szedtünk ki a szemöldökünkből a legjobb, ha engedjük természetesen kinőni, mielőtt formáznánk és tökéletesítenénk.

8 Használj a megfelelő eszközöket

Szemöldökformázás

A szemöldök körvonalazásakor nagyon fontos, hogy legyen kéznél néhány eszköz, amelyeket attól függően fogunk használni, hogy mit is akarunk csinálni. De egyes dolgokra mindig figyelni kell:

  • természetes színűek legyenek;
  • használj nagyító nélküli tükröt is;
  • legyen egy lapos tárgy, ami geometrikus vonalzóként szolgál és elég nagy ahhoz, hogy az orrhegytől a szemöldökünkig érjen;
  • szemöldökceruza;
  • legyen csipesz a szemöldök eltávolításához;
  • tiszta szemöldök vagy szempillaspirál ecset;
  • használjon prémium szemöldökollót.

 

 

 

 

9 Tudd, hogy mi az a szemöldöktérképezés

Szemöldöktérképezés

A szemöldöktérképezés egy olyan modellezési technika, amely az arc arányait használja, hogy egy kicsit több szimmetriát érjen el, és a legtökéletesebb formát adja a szemöldökünknek. Cara Lovello hírességek sminkese, aki szerint a folyamat kifejezetten abból áll, hogy „egy szemöldökspecialista méréseket végez és megjelöli a bőrt, hogy később formálja a szemöldökét, majd  beszínezi vagy microblading-ot készí ”.

Ezt azonban akár otthon is megteheted, figyelve a három legfontosabb részre, amit korábban említettünk (eleje, ív és a vég):

  1. Először is azzal kell kezdenünk, hogy valami lapos tárgyat az orrunk mellé tartunk és bejelöljük rajta, hol kezdődik a szemöldök.
  2. Ezután helyezd ugyanazt a tárgyat ferdén az orr sarkához, és jelöld meg rajta a szemöldök legíveltebb részét.
  3. Ezt követően ugyanazt a tárgyat kell az orr sarkához képest ferdén elhelyezni, hogy le tudjuk mérni vele a szemöldök külső végét.
  4. Végül az összes vonallal jelölt pontot össze kell kötni a szemöldök alakját követve.
10 A szemöldökszőrzet eltávolításakor mindig a megfelelő irányt kövessük

Szemöldök szedés

Jared Bailey szemöldökszakértő megjegyezte: “A testünkön lévő összes szőrszál a vérerekhez kapcsolódik, melyek, ha egészségesek maradnak, akkor újranőnek, de ha ez az ér elszakad, a szőr soha nem nő vissza.”

Ahhoz, hogy ezt helyesen tegyük, Bailey azt javasolja, hogy ujjainkkal húzzuk meg a bőrt, és a szőrnövekedés irányába szedjük ki őket. Általában az irány felfelé vagy a halánték felé mutat.

11 Soha ne felejtsd el, hogy a szemöldök színe nagyon fontos

Szemöldök stílusok

Kétségtelenül nehéz eldönteni, melyik szemöldökszín illik hozzánk a legjobban. A szakértők rámutatnak, hogy a szemöldök annyira személyes, hogy soha nem csak egy méret vagy szín passzol hozzá. De a legjobb módja annak, hogy megtudd, mégis melyik lehet a legjobb, ha odafigyelsz ezekre:

  • Teremtsen egyensúlyt a haj színe és állaga, valamint bőrünk tónusa között. Delina Medhin sminkes azt javasolja, hogy az első két szempont segít neki “meghatározni, hogy mennyire legyen világos, sötét, hűvös vagy meleg a szemöldöksmink”. A textúra pedig Azi Sacks szemöldökművész szerint lehetővé teszi az intenzitás mérését. Például a sötét és sűrű hajhoz ugyanolyan jellemzőkkel rendelkező szemöldök illik.

Szemöldök dolog

  • Törekedj a természetes szemöldökszínednél valamivel világosabb árnyalatokra. Medhin és Tommy sminkes úgy gondolja, hogy “az ideális szín a szemöldökszőrzet leghangsúlyosabb részét utánozza”. Ha a szemöldöködnek van nagyon szőke vagy nagyon sötét része, a legjobb ugyanezt próbálod elérni. Hasonlóképpen, a szemöldök színének „sűrűséget vagy mélységet” kell teremtenie, de nem változtathatja meg a tónusát.
  • Ha kétségeid vannak, jobb, ha semleges vagy hideg tónusokat választasz a meleg helyett. Tommy elmondta, hogy a bőr színe segít meghatározni, hogy mennyire meleg vagy hideg szín passzol a szemöldökhöz. Például, ha a bőr kissé sárga, a szemöldök smink színének “meleg tónusúnak kell lennie, hogy ne tűnjön szürkének vagy oda nem illőnek”. Medhin szerint az egyetlen kivételt ezen szabály alól a vörös hajúak képezik.

Milyen szépségápolási tippeket ismersz vagy követsz, amelyek még jobban kiemelhetik az arcot?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?