Egészségügyi ötletek, Életmód, Érdekes

Miért ne használj törölközőt az arcod szárítására

Valószínűleg azt hiszed, hogy a WC-ülőke a leginkább baktériumokkal szennyezett dolog az otthonodban, de ez nem így van. Valójában a törölközőkben van a legtöbb baktérium, így ha ezzel törlöd az arcod is, akkor nagyon rosszat teszel a bőröddel. Bár az arc törölközővel történő szárítása tűnik a leglogikusabb dolognak, valójában több kárt okoz, mint hasznot. Most következő cikkünk után mi magunk is megfontoljuk, hogy törölközőt használjunk az arcunk szárítására. Ha esetleg azon tűnődsz, hogy miként lehetne szárítani törölköző helyett, akkor ne aggódj, a cikk végén erre is kitérünk majd.

 

 

 

5 Pattanásokat okozhat.

Törölköző arc

Ha ugyanazzal a törölközővel szárítod az arcod, mint a tested, az jobban károsíthatja a bőröd, mint gondolnád. A törölközők valódi baktérium-paradicsomok, mivel általában a fürdőszobában tároljuk, ahol nedves a levegő. Ez tökéletes környezet a baktériumok számára.

Amikor a törölközővel az arcodat dörzsölöd, ezeket a baktériumokat közvetlenül viszed fel a bőrödre, ami végül a pórusok eltömődéséhez vezethet. Még ha külön törölközőt is használsz az arcodra, mint amivel a testedet szárítod, akkor is naponta kellene cserélned ahhoz, hogy a nemkívánatos baktériumokat távol tartsd az arcbőrödtől.

4 A bőröd gyorsabban öregedhet.

Törölköző öregedés

A frottír törölközők túl érdesek az emberi arcbőrnek, a használatuk épp ezért apró sebeket okozhat rajta. Ez később rendkívül sebezhetővé teszi a bőröd a fertőzésekkel és ráncokkal szemben.

3 Csökkenti a bőrápoló termékek hatékonyságát.

Száraz és hidratált bőr

Bár az arcmosás utáni szárítás egy magától értetődő dolognak tűnik, valójában nem ennyire egyszerű a helyzet. A hidratáló krém például jobban behatol a bőrbe, ha akkor visszük fel, mielőtt az összes nedvesség elpárolog arról. Ha kihagyod a törölközős szárítást, akkor a bőrápoló termékek a bőrödbe zárják azt a nedvességet, amelyre szüksége van a bőrödnek ahhoz, hogy fiatalosnak és ragyogónak tűnjön.

2 Irritálhatja a bőrt.

Bőrirritáció

Ha érzékeny bőröd van, akkor a törölköző használata határozottan nem a legjobb megoldás az arc szárítására. Mivel a legtöbb törülközőszövet túl kemény a bőrnek, ezért az arc törölközővel történő szárítása bőrpírhoz és irritációhoz vezethet.

 

 

 

 

1 Zsírossá teheti a bőrt.

Törölköző baktériumok

Lehet, hogy ellentmondásosan hangzik, de a bőr szárítása valójában zsírosabbá is teheti. Mivel a durva törölközők eltávolíthatják azokat a természetes olajokat, amelyekre a bőrnek szüksége van ahhoz, hogy egészséges maradjon, a bőr felszíne alatti faggyúmirigyeknek több olajat kell termelniük, hogy kiegyenlítsék a szárazságot, ami összességében túlzottan zsíros bőrt eredményezhet.

Bónusz: hogyan szárítsd meg az arcodat törölköző nélkül.

Arcszárítás törölköző nélkül

Ahelyett, hogy törölközővel szárítanád meg az arcod, hagyd, hogy a levegő végezze a dolgát. A levegővel történő szárítás higiénikusabb és kíméletesebb a bőrödhöz, és bár több időt vesz igénybe, mint az arc törülközővel való áttörlése, a bőröd hálás lesz érte.

  • Mosd meg arcod a szokásos módon.
  • Hagyd a bőröd természetesen megszáradni.
  • Vidd fel rá a kedvenc hidratálódat.

Te is törölközőt használsz az arcod szárítására?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?