Életmód, Érdekes

71 évesen modell – hogyan zúzza szét Rosa Saito az összes kor- és szépségsztereotípiát, és gyújtja fel a divat világát

A mai divatvilágban elfogadott szépségszabványok néha egy képzeletbeli ketrecre hasonlítanak. Azoknak, akik a divatiparnak akarják szentelni az életüket, olyan sok szabálynak kell megfelelniük a korukkal, a megjelenésükkel, sőt a viselkedésükkel kapcsolatban is, hogy ez kezd igazán nyomasztóvá válni a társadalom számára. Ezért mindig jó hír, amikor kiderül, hogy a sztereotípiák újra és újra megdőlnek, és vannak olyan modellek, akik szembe mernek szállni az egész iparággal. Szeretnénk, ha megismerkednél a most 71 éves divatmodellel, Rosa Saitóval, aki az egész világnak bebizonyítja, hogy a kor csak egy szám, de nem mércéje valaki szépségének és tehetségének.

 

 

 

 

Modellkarrierje élete későbbi szakaszában kezdődött.

68 évesen, fehér hajjal és nagyon erős művészi tehetséggel Rosa Saito hirtelen felfedezte élete szenvedélyét: a modellkarriert. Az igazi neve Setsuko Saito, és a könnyebb kiejtés érdekében vette fel a Rosa nevet az Instagramján.

Magassága 1,68 m, és az akkor még korlátozott modellszakmai ismeretei sem akadályozták meg abban, hogy ezen a területen tündököljön. A legfőbb tulajdonsága, ami segítette őt, a kalandvágya volt, ami még a São Pauló-i divathétre is elhozta.



Rosa számára már gyermekkora óta kialakult a szépség szeretete.

Rosa a São Pauló-i Araçatubában született. Már kora gyermekkorában felfedezte kreatív tehetségét, és énekléssel, rajzolással és írással foglalkozott. Mivel nagyon kreatív gyerek volt, tudta, hogy az életét valami igazán szép dologgal fogja összekötni.

“Mindig is tudtam, hogy valami kreatív dologgal fogok foglalkozni, valamivel, amit kitalálhatok. Mindent, amit csinálok, arra az oldalra viszem” – mondja.

A modellkedés váratlanul érte Rosát, és ez szerencsés találat volt.

Mielőtt modell lett, Rosa elég sok kihíváson és veszteségen ment keresztül az életében. Huszonkét évesen ágyhoz kötött édesanyját ápolta. Aztán háromgyermekes anyaként egyszerre kellett anyának és apának is lennie a gyerekei számára, mivel 2000-ben elvesztette a férjét. De volt egy fénypont az életében, mégpedig a növények gondozása. Bennük találta meg a mindennapi meditációját.

“Fontos, hogy keressük és megtaláljuk önmagunkat. És az én békés pillanatom velük (a növényekkel) van. Kimegyek a kertembe, és beszélgetek velük” – mondja.

Soha nem gondolt arra, hogy modell lesz, de aztán megkeresték a szakemberek. Csak miután háromszor is felkérték, döntött úgy, hogy fontolóra veszi az ötletet.

 

 

 

 

 

“Kétszer a Mega modellügynökség szakemberei, egyszer pedig egy fotós. Egy évig hagytam érlelődni az ötletet, elvégre ennek is voltak költségei, nem akartam csak úgy, vakon belevágni. Egészen addig, amíg úgy döntöttem, hogy vállalom a kockázatot” – emlékszik vissza.

Rosa élete most virágzik, és van mit mondania a rajongóinak.

Setsuko nagyon természetes módon nevelkedett, és gyerekkorában soha nem kapott egyetlen aszpirint sem. “Minden a teán alapult, és a lényemben én is ilyen vagyok, mondhatni ellene vagyok mindennek, ami kémia. Ezért mindig aloe-val, kókuszolajjal, olívaolajjal ápoltam magam” – mondja.

De a legerősebb hangsúlyt mégis az önmagával való harmóniára helyezi. “Maga a szépség abban rejlik, hogy valóban törődj a gondolataiddal, a spiritualitásoddal. Az ember gyönyörűvé, magával ragadóvá, barátságossá válhat, ez sokkal több, mint a csupa feszes és tökéletes szépség. Szerintem a tartalom számít” – mondja Rosa.

Számára a szépségipar előírásai nyomasztóak, de van remény. “Úgy érzem, hogy lassan változunk. Az emberek tovább élnek, jobban vigyáznak magukra, és a cégeknek valóban jobban kell nyitniuk ebben az értelemben, és vizualizálniuk kell ezeket a potenciális vásárlókat.”

Mi a véleményed Rosa Saito történetéről? Elgondolkodnál-e valaha azon, hogy az ő korában modell legyél?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?