Érdekes, Film

20 részlet a Harry Potterből, ami láttán azt fogod mondani: “Hogy nem vettem ezt észre korábban?”

A Harry Potter életéről szóló filmeket és könyveket gyakorlatilag a végtelenségig lehetne tanulmányozni, hiszen annyi apró utalás és titok rejtőzik bennük, hogy sosem érnénk a végére. Ennek köszönhető többek közt, hogy még azok, akik százszor olvasták vagy nézték végig a filmeket, minden alkalommal találhatnak valami új és meglepő részletet ebben a lenyűgöző történetben. Mi is nagy rajongói vagyunk a fiatal varázsló történetének, de ennek ellenére majdnem dobtunk egy hátast, amikor elolvastuk a most következő érdekességeket, amiket az internetezők osztottak meg a sagaval kapcsolatban.

 

 

 

1. Azt gondolhatnánk, hogy Petunia néni valamilyen ételt főz ebben a jelenetben, pedig aki olvasta az első könyvet, az tudja, hogy valójában befesti Dudley régi ruháit, hogy Harry hordhassa őket az iskolában.
2. A harmadik részben minden alkalommal, amikor Hermione a semmiből tűnik fel az osztályteremben, láthatjuk a nyakában az időnyerőt, amit azonnal el is rejt.
3. A jelenet, amelyben Voldemort átöleli Dracót a Halál ereklyéi végén, teljesen rögtönzött. Ezért olyan meglepett Draco.


4. Az „Azkabani fogoly”-ban a Kövér hölgy portréja mellett egy festmény lóg, mely a film rendezőjének, Alfonso Cuarona-nak a feleségét és a lányát ábrázolja.
5. A Félvér hercegben, amikor Horatius Lumpsluck székké változik, a cipője látható marad.
6. Tom Felton (Draco Malfoy) színész nagyapja, a híres geofizikus, Nigel Anstie szerepelt egy cameo-szerep erejéig az első filmben. Tanárt játszott.
7. Az utolsó jelenetekben látszik, hogy Harry sebhelye már alig látható. Ez utalás a könyvsorozat utolsó sorára: ,,A sebhelye tizenkilenc éve nem fájdult meg. Minden rendben volt körülötte.”


8. Rafe Fiennes (Voldemort) külön kérte, hogy adjanak egy kis kampót a pálcája végéhez, hogy könnyebben tudja mozgatni és ne essen ki a kezéből.
9. Gilderoy Lockhart kiengedi a tündérmanókat, Hermione az egyetlen, aki azonnal lelöki a könyveit az asztalról, mert tudja, hogy azok mindent tönkretesznek, amit csak meglátnak.
10. A bölcsek kövében Harry sebhelye nem Piton tekintete miatt kezd égni, hanem azért, mert Mógus professzor, akinek a tarkóján Voldemort rejtőzött, épp elfordította a fejét.
11. A Tűz Serlegében látható banda tagjait valójában híres zenészek játszották, köztük a Radiohead és a Pulp zenekar tagjai.
12. A “Halál ereklyéi” 1. részében Dobby meghal, megszegve ezzel a Titkok kamrája című részben tett ígéretét, melyben azt ígérte Harry-nek, hogy “soha több nem próbálja meg megmenteni az életét”.
13. Az első részben Fred és George megpróbálja összezavarni az anyjukat, hogy ne tudja, ki-kicsoda, pedig a nevük kezdőbetűje a bőröndjükön volt.
14. A második részben Félig Fej Nélküli Nick köszönti Percy Weasley-t és Penelope Clearwater-t, akik együtt sétálnak. A könyvben Ginny közli a többiekkel, hogy ők ketten igazából randiznak.
15. Horatius Lumpsluck pálcájának vége meztelencsiga formában végződik, utalva ezzel a professzor angol nevére: Horace Slughorn – a slug meztelencsigát jelent.
16. A film első részében Dursleyéknak és a szomszédjaiknak pontosan ugyanolyan márkájú és típusú autóik vannak, hogy megpróbáljanak a lehető legnormálisabbak lenni.
17. Amikor a diákok bedobják a nevüket a Tűz Serlegébe, Neville már olvas egy könyvet, aminek köszönhetően segít Harrynek a verseny második feladatának teljesítésében.

 

 

 

 

18. A hárfa, amivel Bolyhoskát elaltatták az első részben, a Félvér herceg című részben újra feltűnik a szükség szobájában.
19. A Halál ereklyéi 1. részében egy mugli család fotója nem úgy mozog, mint a többi fénykép, mivel azt mugli kamerával készítették.
20. Amikor Hagrid először viszi Harryt a Foltozott Üsthöz, a táblája csak akkor válik olvashatóvá, ha varázslók vannak a közelében, ügyelve arra, hogy rejtve maradjon a muglik előtt.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?