Életmód, Érdekes, Kreatív

Az internetezők 30 zseniális trükköt osztottak meg, ami megváltoztatta az életüket

A tudósok egyöntetűen azt tanácsolják, hogy próbáljuk szokatlan módon végezni a megszokott dolgokat: menjünk új úton a munkába, mossunk fogat a nem domináns kezünkkel, stb. Ez nagy mértékben növeli az agy plaszticitását és javítja annak működését. Valószínűleg részben ennek is köszönhető az a tény, hogy szeretünk olyan új lifehack-eket tanulni, melyek szokatlan és egyszerűbb megoldást kínálnak a hétköznapi dolgok elvégzéséhez. Több száz lifehacket kipróbáltunk már, és most ezek közül szeretnénk megosztani veletek 30 rendkívül érdekeset, melyet az internetezők osztottak meg, és bármennyire is furcsának tűnnek, valójában tényleg működnek. A bónuszban pedig még egy spórolási trükköt is elrejtettünk

 

 

 

1. ,,Ma a kozmetikai boltban az eladónő véletlenül eltört egy körömlakkot, majd tudod mit csinált? Cukorral szórta meg a foltot, a cukor pedig beszívta a körömlakkot és így szalvétával is könnyedén feltakarítható volt.”
2. ,,Ha biztonságosan szeretnél inni a papírpohárból vezetés közben, mindig ügyelj rá, hogy a pohár illesztése közvetlenül a nyílással szemközti oldalon legyen. Így, amikor kézbe veszed, azonnal tudni fogod, hogy hol a nyílás, és pontosan a szádhoz tudod majd helyezni.”
3. Annak érdekében, hogy ne a kislábujjad találkozzon az ágy lábával, rögzíts rá egy úszáshoz használt vízi nudli darabkát.


4. Ha egy közönséges kanalat raksz a képernyőd mellé, többé nem fogsz halálra rémülni, ha valaki váratlanul mögéd lopakodik számítógépezés közben.
5. Hogyan tehetjük kényelmesebbé az utazást.
6. ,,Ezt a hihetetlenül drága hajszárítót használom a nedvesség eltávolítására a csirkéből. Ettől a bőre finom ropogóssá válik sütés közben.”
7. ,,Sokat fogytam és nagy lett a jegygyűrűm.”


8. Azért, hogy legközelebb ne kelljen majd a ragasztószalag végét keresgélned, használd ezt a trükköt.
9. ,,A könyvekre jobban emlékszem a színük alapján, mint a címük vagy szerzőjük alapján, szóval, ha van elég helyem, akkor én ezt csinálom.”
10. ,,A tanárom mutatott nekem egy olcsó módszert, hogy a jegyzeteim láthatóvá váljanak az online órákon.”
11. Új módszer a spam levelek elleni küzdelemhez.
12. ,,Lifehack anyukáknak: vegyétek le a nedves törlőkendő fedelét, és ragasszátok rá a konnektorra.”
13. ,,A 8 éves lányom most találta ki ezt a trükköt.”
14. A görögdinnyék fogpiszkálóval is “nyithatók”.
15. Elment az áram és több fényre lenne szükség? Tegyél egy vizes palackot a telefon zseblámpájára. Ettől jobban szét szóródik majd a fény.
16. A kések szállítása során a kések élének megőrzése érdekében használj WC-papír gurigákat és gumiszalagot.
17. Lifehack a felejtők számára.
18. Használj S-kampókat, hogy megnöveld a grillre akasztható eszközök számát.
19. Az Ikeás összeszerelési útmutatók segítségével tökéletesen kimérhetjük a könyvespolcok esetén, hogy milyen magasra kell helyezni a polcokat ahhoz, hogy beférjenek alá az A4-es méretű könyvek is.


20. Az instant tésztát 2 részre kell törni, mert a gyártói utasítások szerint 2 adag van a csomagokban.
21. Lifehack az erős kapcsolatokhoz.
22. ,,Gyógyszeres dobozban hordom a rágógumikat, így amikor beveszek egyet a számba, az emberek azt hiszik, hogy gyógyszert szedek be és nem kérnek belőle.”
23. A Kinder-tojás belseje tökéletes fülhallgatótartó.
24. A cipők szárítógépben történő szárításának legegyszerűbb módja.
25. Hogyan takaríts meg pénzt és utazz egyszerre.
26. ,,Nem kell az elemeket kivenned a csomagolásból, a visszahajtott füllel le tudod zárni a csomagolást.”
27. ,,Nem találsz kényelmes fülhallgatót? Próbált megcserélni a jobb és a bal fülest, majd így behelyezni őket a füledbe. Furcsának tűnhet, de nekem például csak ez segített.”

 

 

 

 

28. És rizsszemeket se szórj rá.
29. Ha a szállodai szobában nincs virágváza, használhatod ezt a lifehacket.
Bónusz: egy ötlet arra az esetre, ha fontos a spórolás.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?