Belföld, Hírek

Kiszivárgott Orbán Viktor kötcsei beszéde: 2060-ig megvannak a tervei a Fidesz kormányzásához

Kiszivárogtak Orbán Viktor Kötcsén tartott beszédének részletei. Kiderült többek között az is, hogy a miniszterelnöknek egészen 2060-ig megvannak a tervei a Fidesz kormányzásához.

 

 

 

Ősszel megpróbálja megakadályozni, hogy az Európai Unió újabb hat hónappal meghosszabbítsa az Oroszország elleni szankciókat, a Fidesz új generációjának akár 2060-ig képesnek kell lennie kormányozni, hamarosan újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be – tudta meg a Szabad Európa több résztvevővel beszélve, akik részleteket árultak el Orbán Viktor kötcsei beszédéből.

A lap arról ír, hogy Orbán Viktor Kötcsén tartott beszédének egyik legfontosabb eleme természetesen az Ukrajnában zajló háború volt.

A szankciók okozta energiaválság miatt télen akár az európai ipar negyven százaléka is leállhat– jósolta Orbán Viktor

A kormányfő beszédében megismételte azt a Tusnádfürdőn már hangoztatott gondolatmenetét, miszerint 2030-ra széteshet az eurózóna és akár maga az Európai Unió is. Arról is beszélt, hogy 2040-re a francia városokban többségben lesznek a muzulmán bevándorlók, és ez akár más uniós nagyvárosokban, fővárosokban is megtörténhet.

Magyarországgal kapcsolatban azt mondta, négy stratégiai célból nem fog engedni semmilyen körülmények között. Az első a demográfia: mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, ezért két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelentenek be. Ezekről nem árult el részleteket.

Végül saját politikai táborára kitérve arról beszélt a miniszterelnök, hogy az elmúlt időszakban tudatosan nevel ki egy új generációt a Fideszben, akik jól képzettek, képesek kormányozni, és akiknek 2030 után akár 2060-ig is el kell tudniuk vezetni az országot. A Nemzeti Együttműködés Rendszere után pedig a Nemzetközi Együttműködés Rendszerét is létre kell hozni, ezt szolgálja a Fidesz hálózatépítése konzervatív körökkel, think tankekkel, influenszerekkel.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?