Életmód, Érdekes

Ennyire kényelmetlen duciként repülni fapados járattal – egy ausztrál tiktoker mutatta be

A plussize influenszer videója alapján kész megpróbáltatás túlélnie egy ilyen utat, a légitársaság válaszolt is neki.

 

 

 

Az ausztrál Ali Smith TikTok-videóját már közel 5 millióan tekintették meg, amiben elmeséli milyen kalandos duci emberként egy fapados Jetstar járattal repülni – szúrta ki a Sun.

@alismithhhh Hopefully I’m not the only one 😅✨ #plussizeedition #flyingplussize #plussizetiktok #jetstar ♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

A lány először is elmondta, hogy kompressziós sportruházatot kell felvennie, amiben alig kapott levegőt, hogy ezzel is csökkentse méreteit.

„Túlságosan szégyenlősnek éreztem magam ahhoz, hogy biztonsági öv bővítőt kérjek, de egy kis szenvedés után sikerült megoldanom, hogy beleférjek” – mesélte a kezdeti nehézségeket Ali.

Általában álmodni sem szokott arról, hogy a lehajtható ételtálcát használni tudja, hiszen felsőtestétől nem fér el. Azonban megmutatta a felvételeken, hogy a tálca éppen elfért közte és a szék között.

„Azt hittem, amputálni fogom a lábam, de végül sikerült elférnem” – fejezte ki meglepettségét a plussize lány.

A repülés során párjával mindig külön ülnek, hiszen ő az ablak mellett szeret helyet foglalni, míg a srác a folyosót kedveli. Ez akkor okoz nehézséget, ha közéjük ül valaki. Erre az eshetőségre Ali kifejlesztett egy technikát, hogy karjait minél jobban be tudja húzni, így nem zavarva a mellette ülőt.

A komment szekcióban aztán a Jetstar is hozzászólt a videóhoz:

„Kérem, ne habozzon hosszabbított biztonsági övet kérni, egyáltalán nem szégyen, és mi szívesen segítünk.”

Egy a cégnél dolgozó légiutaskísérő szintén megerősítette a légitársaságot:

„Arra vagyunk kiképezve, hogy diszkréten adjuk át az övet, pedig a bővített biztonsági öv használata egyáltalán nem ciki! Azok az övek olyan kicsik.”

Ali mellett kiállva, több duci influenszer is támogatásáról biztosította a fiatal lányt. Egy korábbi légiutaskísérő és plussize nő, Tally Sharp így reagált:

„Senkinél sem szabadna előfordulnia, hogy ne tudjon repülni, mert zavarban van, vagy mert nem fér el az üléseken. Annyi oka van annak, hogy valaki túlsúlyos. Ki az a valaki, aki ítélkezik? Lehet, hogy valamilyen betegség, mentális egészségi állapot vagy élethelyzet miatt nem tudnak lefogyni.”

Többen bosszankodásukat is kifejezték, hiszen az amúgy is szűk üléseken túlsúlyos ember nem fér el, ezért dupla ülést kényszerülnek megvásárolni. Ali is ezzel a céllal készítette a videót, hogy ugyan humoros formában, de megmutassa milyen diszkriminatív a repülés a plussize emberek számára.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?