Belföld, Hírek

Kezdődik: egyes iskolákban kötelező lesz a maszkviselés a holnapi évnyitó ünnepségen

Egy magyarországi iskolában az elsős gyermeküket kísérő szülőket arra kérték, viseljenek maszkot az évnyitó ünnepségen, valamint korlátozták, hogy a tanulókat maximum ketten kísérhetik.

 

 

 

A járványügyi korlátozásokat szinte már teljesen a múlténak hittük, azonban vannak oktatási intézmények, ahol mindenképpen el akarják kerülni, hogy a tanévkezdés egyben a következő járványhullám kezdete is legyen. Ennek megfelelően maszkviselést kérnek azoktól a szülőktől, akik elsős gyermeküket az iskolába kísérnék.

Erre egyébként a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra hívta fel a figyelmet a Facebookon, elmondása szerint „az ilyen felhívások mindegyike túlkapásnak minősül”.

„Számos intézmény az iskolakezdési ünnepség időtartamára újra előírta a maszk használatát. Az ilyen felhívások mindegyike túlkapásnak minősül, ez egy önkényes és értelmetlen rendelkezés. Maszkhordásra vonatkozó előírást a kormány hozhat. Ugyancsak aggályos az a korlátozás is, hogy gyermekenként legfeljebb két fő mehet az ünnepségre. Fontos, hogy tiltakozzunk minden hasonló túlkapás ellen, ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni és félrevezetni” – írja a politikus.

A Mi Hazánk egyébként a 2020 óta tartó koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatban többször is arról beszélt, hogy Magyarországon „covid-diktatúra” van.

„A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint a vakcinák kötelezővé tétele helyett inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után!”– írta Dúró Dóra egy Facebook posztban még 2021 novemberében.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?