Celeb / Híresség, Életmód, Igaz történetek

16 tény, ami után teljesen más szemmel nézünk a régóta ismert hírességekre

A népszerű hírességek életét emberek milliói követik a közösségi oldalakon keresztül. Mindenkit érdekel, hogyan élnek a leghíresebb sztárok, mi történik velük a mindennapokban és más apró részletek, melyeket csak így, a közösségi oldalukon keresztül tudhatnak meg róluk. Ennek ellenére vannak olyan titkok és érdekes tények, melyeket sokszor még a legnagyobb rajongók sem ismernek. Gyakran olvasunk bulvárhíreket, ezért sok olyan dolgot tudunk a sztárokról, amit csak nagyon kevesen. A mai cikkünkben most összegyűjtöttünk néhány ilyen érdekes tényt napjaink legismertebb hírességeiről.

 

 

 

1 Jackson és Mercury sikertelen duettje.

fddeea5380bc302b2e50df4574

Az 1985-ben megjelent “There Must Be More to Life Than This” című dalnak a popzene királya, Michael Jackson és a Queen együttes frontemberének, Freddie Mercury-nak a közös duettjének kellett volna lennie. Ez azonban soha nem valósult meg, mivel Jackson ragaszkodott hozzá, hogy a háziállatként tartott csimpánza, Bubbles is jelen lehessen a felvétel során, azonban Mercury ezt annyira ellenezte, hogy végül meghiúsult a közös dal.

2 Mark Zuckerberg megtanult kínaiul, hogy kommunikálhasson a felesége rokonaival.

92b3935b57887b2f4972249c05

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg 2014- ben megdöbbentette a kínai diákokat, amikor egy félórás előadást tartott nekik kínaiul. A kínai sajtó szerint a kiejtése nem volt tökéletes, de ennek ellenére tiszteletre méltó, hogy egy ilyen elfoglalt személy találjon magának időt arra, hogy megtanulja a kínai nyelvet. A nyelvtanulás persze több okból is jól jött  Zuckerbergnek: egyrészt megkönnyítette a felesége családjával történő kapcsolattartást, másrészt elősegítheti ezzel a médiatermékeinek kínai piacon történő népszerűsítését.

3 Kylie Minogue beperelte Kylie Jennert egy név miatt.

bb667851d29740066204bbe9e7

Kylie Minogue pert nyert Kylie Jenner reality-tévésztár ellen, aki a Kylie védjegy bejegyeztetését kérte az Egyesült Államokban. Az ausztrál énekesnő elmondása szerint már Jenner születése előtt “Kylie”-ként szerepelt, és ő volt a www.kylie.com weboldal tulajdonosa is. Az énekesnő szerint a Kylie név védjegyként történő bejegyzése súlyosan károsította volna őt és a hírnevét, ezért beperelte a tévésztárt és végül meg is nyerte ellene a pert, ezért Kylie Jennernek “Kylie Cosmetics” néven kellett bejegyeznie és levédenie a cégét.


4 Sherlock Holmes alkotója megoldott egy igazi bűntényt.

87b1e953ce811b8856d3ca85c2

Arthur Conan Doyle leginkább Sherlock Holmesról szóló történetek szerzőjeként vált ismertté. Kevesen tudják azonban, hogy köze van egy nagy horderejű bűntény megoldásához. Az ő nevéhez fűződik ugyanis Oscar Slater ügyének megoldása, akit igazságtalanul ítéltek kényszermunkára Skóciában. 20 év börtön és kényszermunka után levelet írt Doyle-nek, aki a könyveiben megismert ravasz módszerekkel felgöngyölítette az ügyét és bizonyította a férfi ártatlanságát, akit ezután szabadon engedtek.

5 Britney Spearsnek egy zenekarban kellett volna énekelnie.

f5688855648b62cd9a786d5b48

Közvetlenül a szólószerződés aláírása előtt Britney Spears-t beválogatták egy lány popcsapatba. Az együttest az akkoriban népszerű The Spice Girls lehetséges vetélytársának tekintették. A bulvársajtó szerint az Innosense nevet viselő popcsapat Spears távozása után azonban bár többször is fellépett például az NSYNC előzenekaraként, sosem ért el komolyabb népszerűséget.

6 A “Twilight” megjelenése után Stephenie Meyer férje felmondott.

A vámpírokról és vérfarkasokról szóló saga első könyve 2005-ben jelent meg. Egy hónapon belül a New York Times bestsellerlistáján az ötödik, majd később az első helyet szerezte meg. A Twilightot a valaha volt egyik legjobb tinikönyvnek választották. A hollywoodi filmadaptáció pedig egyenesen akkora sikert hozott a szerző Stephenie Meyer-nek, hogy a férje megengedhette magának, hogy felmondjon a könyvvizsgálói munkahelyén és otthon maradjon a gyerekekkel.


7 David Bowie-nak különböző pupillái lettek egy verekedés miatt.

Egy George Underwood nevű barátjával vívott iskolai verekedés után David Bowie egyik pupillája örökre kitágult. A srácok egyébként a hölgy szívéért küzdöttek.

8 Greta Thunbergről elneveztek egy pókot.

da987f5ff9874d045a87c85901

Greta Thunberg klímabajnok számos díj és jelölés – köztük Nobel-díj – mellett még egy érdekes ténnyel büszkélkedhet: elneveztek róla egy pókot. A Thunberga gen. nov. nevű vadászpókfaj Madagaszkárról származik, és azért adták neki a klímaváltozás ellen küzdő iskoláslány nevét, mert a tudósok véleménye szerint az éghajlatváltozás miatt megváltozott körülmények és életmód miatt alakult ki.

9 Michael Jackson színpadra akarta vinni a “Harry Potter” című musicalt.

ebbd0a5f15a06fc986e50e3143

Egy Oprah Winfrey-vel 2010-ben készített interjú során J. K. Rowling egy érdekes történetet osztott meg. Az írónő elmondta, hogy egyszer Michael Jackson felkereste őt, és felajánlotta, hogy színpadra állít egy musicalt az ifjú varázslóról szóló könyvek alapján. A szerző azonban visszautasította, mivel elmondása szerint nem állt készen újabb kereskedelmi ajánlatokra.

10 Színészi karrierje előtt Jeremy Renner sminkes volt.

f69bee5bccbab898de6b7a64fb

A színész Jeremy Renner sminkesként dolgozott, mielőtt megkapta első jelentős szerepét A bombák földjénben. Egy interjúban elmondta, hogy a színházban szerzett tapasztalata a jó rajzoló képessége egyaránt segített neki abban, hogy sikeres legyen a szerepében. A színész elmondása szerint még ma is minden gond nélkül képes pazar sminkeket készíteni.

11 Banksy zacskóval a fején küldött magáról fotót a Time magazinnak.

Banksy, az egyik legjelentősebb kortárs művész, de senki sem tudja, hogy kicsoda. A médiában időnként felbukkantak olyan feltételezések, hogy ki is lehet ő. Hivatalos megerősítés azonban egyik esetben sem érkezett. Banksynek sikerült sok éven át névtelennek maradnia, miközben sikeresen értékesítette festményeitfilmeket készített és könyveket adott ki. 2010-ben felkerült a Time magazin “világ 100 legbefolyásosabb emberének” listájára. Amikor megkérték, hogy küldjön magáról egy képet a művész egy papírzacskóval a fején készült képet küldött el a magazinnak.

12 Jonah Hill D-vitamin miatt került kórházba.

6856f450cdb3332f348e46a014

Az Oscar-díjas színész, Jonah Hill hörghuruttal került kórházba A Wall Street farkasa forgatása közben. Ez annak volt köszönhető, hogy a színésznek Donnie Azoff szerepének alakításához D-vitamint kellett felszívnia az orrába a kamerák előtt. Hill 7 hónapig csinálta ezt a kamerák előtt, ami később az egészségére is kihatott.

13 Stephen Baldwin tetoválást készített “Hannah Montana” tiszteletére.

1200b65904974fab49378250a1

A négy színész Baldwin testvér közül a legfiatalabbnak sok tetoválása van. A bal vállán például két kis betű látható: H és M. Ezek Hannah Montana tiszteletére készültek, mivel Miley Cyrus egyszer azzal viccelődött, hogy ha valaki megtenné ezt a gesztust, akkor cameo szerepet kínálna az illetőnek a Hannah Montana tévésorozatban. A legfiatalabb Baldwin testvér bevállalta a kihívást, ám ennek ellenére sosem kapott szerepet a sorozatban.

14 Jerry Springer tévés személyiség a metrón született.

A népszerű amerikai televíziós szermélyiség, Jerry Springer a londoni metrón született, egészen pontosan a Highgate állomáson. Ezt az állomást bombamenedékként használták a második világháború idején.

 

 

 

 

 

15 Eddie Redmayne és Vilmos herceg középiskola óta ismerik egymást.

5dd227566e92c75f0c79c23038

Eddie Redmayne egy angol bentlakásos iskolába járt Vilmos herceggel. Sok más egyéb mellett rögbi társak is voltak ugyanabban a csapatban, a színész pedig sokszor megjegyezte, hogy a herceg egy csodálatos ember. Annak ellenére, hogy királyi vér csörgedezik az ereiben, Vilmos mindig értette a tréfákat és sokszor játékból verekedett is azokkal, akik megpróbálták “leküzdeni” Anglia leendő királyát.

16 Anna Nicole Smith elveszett öröksége.

095292513dbd13c2e21106985a

A médiában gyakran került szóba a modell Anna Nicole Smith és az iparmágnás James Howard Marshall különleges kapcsolata. A pár igazán rendhagyó volt: az esküvőkor a vőlegény 89, a menyasszony 26 éves volt. Egy évvel az esküvő után a férfi meghalt, az özvegy számára pedig ekkor hosszú évekig tartó örökösödési perek kezdődtek. Ennek végeredményeként Anna Nicole Smith egy fillért sem kapott és az iparmágnás összes pénzét annak fia örökölte.

Bónusz: Ronald McDonald-ot a híradó miatt kellett eltüntetni a köztudatból.

Ronald McDonald egykor a világ egyik legismertebb vállalati kabalája volt. Sajnos azonban a bohóccipőjét szögre kellett akasztania, a 2016-ban megjelent gonosz csínytevések miatt.

A Newcastle-i rendőrség bejelentéseket kapott arról, hogy valaki bohócjelmezben a bokrok közül kiugrálva ijesztgeti a gyerekeket. A következő napokban több hasonló bohóc-incidens is történt szerte a világon. A gyorsétteremláncnak emiatt egy időre pihenőre kellett küldenie a kabaláját. Ronald McDonald-ot azóta is ritkán mutogatják, bár lehetséges, hogy egyszer ismét visszatér és újra olyan népszerű lesz, mint korábban.

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?