Életmód, Érdekes

Egyre több a magányos szingli férfi, mert a modern nők “magasra” tették a mércét

A férfiak magányosabbak, mint valaha, mert azért küzdenek, hogy megfeleljenek a nők normáinak – állítja egy amerikai pszichológus.

 

 

 

Greg Matos a Psychology Today című szaklapban publikált egy cikket, melyben azt fejtegette, hogy a fiatal és középkorú férfiak magányosabbak, mint valaha, ugyanis a nőknek sokkal nagyobbak jelenleg az elvárásai a férfiakkal szemben, mint eddig.

Dr. Matos szerint nem csoda, hogy a nők ennyire válogatósak lettek, hiszen a közösségi médiában rengeteg emberrel beszélnek, azt pedig külön kiemelte, hogy az élő TikTok műsorokat indítók akár több száz emberrel is kommunikálnak. “Visszatérő randi témákat hallok a 25 és 45 év közötti nőktől, és ez alapján az érzelmileg elérhető, jól kommunikáló és ehhez hasonló értékrendű férfiakat részesítik előnyben” – tette hozzá.

A pszichológus szerint ezek az értékek hiányoznak vagy nem olyan erősek a mai fiatal férfiakban, ennek az egyik oka pedig, hogy nem tanulják meg otthon a családjuktól azokat a készségeket, amikkel egy hosszú távú kapcsolatot lehet működtetni.

Dr. Matos szerint érdemes lenne a férfiaknak is terápiára járni, amely során lehetőség nyílik a saját belső világuk és elképzeléseik megértésére és fejlesztésére, a generáció traumák meggyógyítására és kialakítani azt a romantikus és érdeklődő viselkedést, amit most a nők többsége hiányol a párkapcsolatokból.

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?