Életmód, Érdekes, Internet

10 őrült dolog, amit be lehet szerezni a feketepiacon

Bár a legtöbbünknek valószínűleg sosem jutna eszébe árut vásárolni a feketepiacon, ettől függetlenül azért elég sokan eljátszottunk már a gondolattal, hogy vajon milyen furcsa és őrült dolgokat lehet ott beszerezni. Egy érdekes cikkre bukkantunk ezzel kapcsolatban, ezért most veletek is megosztjuk azokat a legvadabb dolgokat, amiket még álmainkban sem gondoltuk, hogy meg lehet találni a feketepiacon.

 

 

 

10. Tengeri uborka

Ezek a tengeri élőlények nem a legaranyosabb teremtések a világon, ettől függetlenül azonban nagy értékük van. Sok országban ínyencségnek számít, ám bizonyos helyeken a túlhalászat miatt nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben halászható. Ennek eredményeként a feketepiaci ára az 500 dollárt is elérheti kilogrammonként.

9. Por a Hold felszínéről

2011-ben árverésre bocsátották az 1969-ben hazahozott port a Holdról. Nem szándékosan persze, a NASA tulajdonában lévő anyag egy részét ugyanis valaki meglovasította. Az ellopott por később egy aukción kelt el, majd mikor híre ment a történteknek, a feketepiaci kereslet is megnőtt iránta. 1 gramm holdpor ennek következtében körülbelül 50.800 dollárért volt beszerezhető a feketepiacon.

8. Orrszarvúszarv

Az orrszarvúszarvat régóta használják gyógyászati célokra, bár kutatások még nem erősítették meg a hatékonyságát. Ettől függetlenül nagy a kereslet iránta, és emiatt kedvelt célpontja az orvvadászoknak. Az orrszarvúszarvak feketepiaci értéke körülbelül 65.000 dollár kilogrammonként.


7. Olaj

Az olaj valódi pénzmágnes, ezért érthető módon vonzza a tolvajok és bűnözők figyelmét. Mexikói drogkartellek például 90.000 dollárt szereztek egyszer, amikor 7 percig sikeresen csapolták az egyik állami olajvezetéket.

6. ATM feltörési útmutató és gyógyszerreceptek

Maguk az útmutatók és utasítások általában nem minősülnek bűncselekménynek, de minden megváltozik, ha azok az ATM-ek kifosztására, számítógépek feltörésére vagy kábítószerek készítésére irányul. Az ilyen útmutatók ára általában nem túl magas, az pedig már csak a feketepiaci vevőn múlik, hogy meri-e majd használni vagy sem, hiszen ezek a dolgok komoly bűncselekménynek számítanak..

5. Plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet egy bonyolult és költséges eljárás, ami szakképzett szakember munkáját igényli. Vannak azonban olyanok, akiknek nem feneketlen a pénztárcájuk, de mégis szeretnék megváltoztatni a testüket. Az ilyen emberek jó eséllyel találnak maguknak feketén dolgozó plasztikai sebészt a feketepiacon, ám gyakori, hogy az ilyen, sokszor nem megfelelően képszett szakemberek munkája súlyos szövődményekkel jár.

4. “Az ördög lehelete”

A szkopolamin vagy az “ördög lehelete” egyfajta drog, amit a bűnözők használnak az áldozataik elkábítására. Az anyag hatására szó szerint zombikká válnak az emberek, mely idő alatt könnyedén kikényszeríthető például tőlük a bankszámlájuk jelszava, vagy átiratható a házuk és autójuk. Ez az anyag rendkívül veszélyes, mert színtelen és szagtalan, ezért gyakorlatilag lehetetlen észrevenni.

 

 

 

 

3. Urán

Az atomerőművekben használt radioaktív elem veszélye nem riasztja el a feketepiaci eladókat: az urán mindig megtalálja a maga eladóját és vevőjét, még ha ezzel a saját egészségüket is veszélyeztetik az illetők.

2. Speciális egyenruhák

A feketepiacon a hamis dokumentumok mellett nagyon népszerűek továbbá a kormányzati szolgálatok és különböző szakmák egyenruhái. A legnépszerűbb ilyenek a katonai, rendőrségi, pilóta vagy légiutas-kísérő egyenruhák.

1. Régi bombák

Valószínűleg kevesen lepődnek meg, ha azt mondjuk, hogy a feketepiacon nagyon dívik a modern fegyverek kereskedelme, ám valószínűleg jóval többen, ha azt mondjuk, hogy a régi, második világháborúban fel nem robbant lőszerekre még nagyobb a kereslet. Az ilyen fegyverek és bombák ára jelentősen magasabb, nem beszélve arról a tényről, hogy bármelyik pillanatban kiszámíthatatlanul felrobbanhatnak.

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?