Életmód, Igaz történetek

18 alkalom, amikor a vendégek túlságosan szó szerint értették az “érezd otthon magad” kijelentést

A közösségi oldalak megjelenése óta az emberek egyre gyakrabban kerülik az élő kommunikációt, ezért néha már egy szimpla látogatás is igazi ünnepnapnak számít. Persze nem mindig. Akadnak ugyanis olyan vendégek, akiket legszívesebben senki sem szeretne vendégségben látni, hiszen vagy szemetet, vagy koszos fürdőszobát hagy maga után, de olyan is van, aki ellop valamit a házból. Reméljük, hogy a látogatóinknak nincsenek olyan problémái, mint cikkünk hőseiknek, akiknek annyira meggyűlt a bajuk a rossz modorú vendégekkel, hogy az interneten beszélték ki magukból a sérelmeiket.

 

 

 

1. ,,Házibulit rendeztem, és másnap arra ébredtem, hogy valaki beleharapott a szappanomba.”

2. ,,A bátyám és a barátnője végre elköltöztek a szülői házból. Ez csak a fele annak a rendetlenségnek, amit hagytak.”

3. A nézeteink ráerőltetése másokra nem a legjobb ismerkedési módszer.

A lányom 10-11 éves lehetett, amikor legjobb barátok lettünk az egyik osztálytársával. Az anyja valamiért át akart jönni hozzánk annak ellenére, hogy a lányom csak egyszer volt náluk, Amint átlépte a küszöböt, közölte, hogy a bútoraink nem a feng shui szerint vannak rendezve, majd elkezdett mindent átrendezni. Azóta vigyázok az ismeretlen emberekkel és inkább nem sietek vendégségbe hívni másokat. © Alla Boyko / Facebook


4. ,,A bátyám ma beugrott hozzám és lezuhanyozott. Ezt hagyta maga után.”

5. ,,A házibulim irányítása kicsúszott a kezemből.”

6. ,,Épp a születésnapi partimról indultam volna haza, amikor sírni kezdtem.”



7. ,,Medencés bulit tartottam. Nem tudom, ki tette, de az én udvarom nem a te szemétdombod!”

8. Nem jó kezdés.

Új helyre költöztem és az egyik szomszédom minden reggel beugrott hozzám reggelizni. Egyszer tréfásan megkérdeztem tőle: “Te mikor hívsz meg reggelizni?” Erre ő: ,,Én fizetem a kölcsönt, nem tudok pénzt költeni arra, hogy másokat etessek.” Soha többé nem nyitottam ki neki az ajtót. Ez 10 éve volt. © Angelina Çapkan / Facebook

9. ,,Vendégek voltak nálunk. Az egyikük elvette a töltőkábelemet és itt hagyta helyette a saját töröttjét.”

10. ,,Ezért nem engedem meg a vendégeknek, hogy ők pakoljanak be a mosogatógépbe.”

11. Ideje távozni.

Álmatlanságban szenvedek: hajnali 3-4-ig dolgozom, utána lefekszek, de fél 6-kor felkelek és elviszem a gyerekeket az oviba, majd újra lefekszem. Pár hónapja így élet. Az anyós látogatóba jött hozzánk. Direkt figyelmeztették, hogy holnap otthon leszek, és mivel nem alszom éjszaka, ezért nappal fogok.

Nagy nehezen reggel 9-kor elaludtam, de 10:15-kor arra ébredek, hogy a tévé üvölt és az anyósom beszél hozzá. Ahogy fekszem tovább hallom hogy csapdossa a konyhaszekrények ajtaját. Meglepetés: az anyós kinyitja a hálószoba ajtaját, bejön hozzám és becsapja magamögött az ajtót:

– Ó, azt hittem, hogy nem vagy itthon – mondta, majd megfordult és kiment.
– És mit akartál itt? – kiabáltam utána, de a tévé hangosabb volt nálam. © ToryStory / Pikabu

12. ,,Volt nálunk egy cserediák, aki pénzhiány miatt nem tudott hazarepülni, ezért néhány hétig nálunk lakott és ingyen etettük. Amikor elment, így hagyta maga után a szobát.”

13. ,,Az egyik vendég darabokra törte a hatalmas sütit, ahelyett, hogy felvágta volna, hogy mindenkinek jusson és ne törjön szét.”

14. ,,Megengedtem, hogy az egyik munkanélküli haverom nálam lakjon egy ideig, míg talpra nem áll. Azóta ilyeneket találok az egész házban.”

15. Vannak vendégek, akiknek mindenre van egy mentségük.

Az exfeleségem nővére egyszer átjött és a 150 dolláros konyhakésemmel próbálta meg kinyitni a kókuszdiót. Valahogy sikerült meghajlítania a kés hegyét, majd amikor ezt pár nappal később mondtam neki, közölte, hogy ez biztos csak egy olcsó kés, mivel az egyik thaiföldi ismerősétől kapott prémium kése könnyedén vágja a kókuszt. A válás egyik előnye, hogy soha többé nem kell elviselnem a jelenlétét. © multivac7223 / Reddit

 

 

 

 

16. ,,Új gyepszőnyeget telepítettem a házam elé. Így parkolnak rá a szomszédom vendégei.”

17. ,,Így vágták a vendégek a pitét a kertipartiban, amit rendeztem.”

18. Ó igen, a rokonok.

Anyám megkért, hogy szállásoljak el néhány távoli rokont, akikkel én még soha nem találkoztam. Kellemetlen lett volna visszautasítani, szóval belementem, és pár óra múlva megérkeztek a vendégek. Látszólag normálisak. Két napig maradtak, majd amikor indulni készültek, feltűnt, hogy valami nincs rendben: minden kenyér eltűnt a házban, az olívaolaj nincs a helyén, és az edények, amikben egy hétre elegendő étel volt, valamiért üresek.

Így védekeztek: “Tudod, mennyit ettünk ebben a pár napban” meg “Volt pár penészes kenyér, azt odaadtam a madaraknak” – ahogy ezt kimondták, a kezükben lévő egyik zacskó kiszakadt, és a földre zuhant egy doboz tej, a gyorsleveseim, az olívaolaj és rengeteg egyéb ételem, amit a kedves vendégeim megpróbáltak magukkal vinni. © 00g / Reddit

Bónusz: egy szőnyeg, ami segít elűzni a hívatlan vendégeket.

,,Jajj ne! Már megint te.”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?