Életmód

Az anya első alkalommal tartja a kezében az újszülött hármas ikreit, nem tudván, hogy soha többé nem látja őket újra

Casi Rott terhessége viszonylag zökkenőmentesen zajlott. Ő és férje, Joey elvégeztettek minden vizsgálatot, és megtettek minden szükséges lépést, hogy a dolgok csúcsformában legyenek. Nem volt miért aggódniuk – legalábbis így gondolták.

 

 

 

 

Amikor Casi megtudta, hogy hármas ikreket vár – ami egy magas kockázatú terhesség -, azt tanácsolták neki, hogy vegyen be egy termékenységi gyógyszert, amely korai szülést indítana el, de ő ezt elutasította, és úgy döntött, hogy a 34. hétig kihordja a babákat.

A harmadik trimeszterben a kansasi anyuka ideiglenesen Wichitába költözött vidéki tanyájukról, hogy közelebb legyen az orvosi segítséghez, ha szüksége lenne rá. 2016. január 29-én Casi császármetszéssel hozta világra három egészséges babáját a 34. héten, és szigorú megfigyelés alatt tartották őket a kórházban.

A büszke anyuka gyorsan felépült, és hamarosan haza is engedték, két nappal később azonban éles fájdalomra ébredt a mellkasában és szapora szívdobogásra. Valami nagyon nem stimmelt.

A férje azonnal kórházba vitte, és a CT-vizsgálat kimutatta, hogy vérrög van a tüdejében. További vizsgálatokat végeztek, és két nappal később ismét hazaengedték. Azt hitték, hogy a legrosszabbon túl vannak, a pár az újszülött intenzív osztályra ment, hogy néhány órára magához ölelhessék hármas ikreiket – Ashert, Levit és Pipert -.

Ezután elindultak, hogy két és fél órás autóútra induljanak vissza a Kansas állambeli Clay Centerben lévő farmjukra, ahol két nagyobbik lányuk, az akkor kétéves Tenley és az akkor hatéves Chloe várt rájuk.



BOLDOG BÚCSÚ

A hármasikreket az újszülött intenzív osztályon hagyták, amikor elutaztak Clay Centerbe, azt gondolták, hogy másnap visszatérnek értük, de a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan tervezték.

Amikor hazaérkeztek, Casi, aki izgatottan várta, hogy visszatérhet, miután napokat töltött a kórházban a vérrög megtalálása után, visszatért az anyai élet ritmusába. Kimosta a szennyest, összehajtogatta a babaruhákat, anyatejet pumpált, és süteményt sütött.

Amikor Joey elment a lányaikért az óvodából, azt mondta nekik, hogy meglepetés várja őket otthon, ami felfokozta a várakozásaikat.

Az anya és a lányai közötti viszontlátás érzelmes volt, sok ölelést és könnyet osztottak meg egymással. A lányok boldogok voltak, hogy láthatják az anyukájukat, és Casi is lázban égett a gyermekeivel való újraegyesülés örömétől.

Az ünneplés rövidre sikeredett, amikor Casi percekkel később mellkasi fájdalmat érzett. Leült pihenni, de Joey beültette a kocsijukba, és a legközelebbi kórházba indultak, amikor a tünetek megmaradtak.

Olyan gyorsan vezetett, ahogy csak tudott, de a helyzet vészes volt; amikor a felesége a mellette lévő vezetőülésen elvesztette az eszméletét, már nem nyitotta ki többé a szemét. A tragédiáról szólva Joey elmondta:

“Az biztos, hogy ez volt életem legrosszabb pillanata”.

Az orvosok mindent megpróbáltak a kórházban, és Joey is, de semmi sem segített. Casi örökre elveszett. A rajongó férj azt mondta akkoriban:

“Próbáltam felébreszteni. Az [orvosok] sokáig dolgoztak rajta, de nem sokat tudtak tenni”.

ELKERÜLHETETLEN FELELŐSSÉG

Casi halála nem volt könnyű azok számára, akiket hátrahagyott. Joey úgy jellemezte őt, mint “tökéletes” – egy olyan különleges ember, aki szeretett másokat, és mindig hajlandó volt segíteni nekik, hogy jobban érezzék magukat.

Titkárnőként dolgozott a helyi általános iskolában, és ismert volt arról, hogy segített a gyerekeknek, ha szükségük volt valamire, néha a saját költségén.

A halálát nehéz volt feldolgozni, különösen a lányaiknak, akik közül Joey bevallotta, hogy az egyikük mindig az édesanyjáról beszélt, és arról, hogy a mennybe ment.

A dolgok nehezen alakultak Joey számára, aki hirtelen öt gyermek apja és anyja lett, akik közül háromnak nagy gondoskodásra és figyelemre volt szüksége. A gyászmunkát a pelenkázás, az ételkészítés és a gyerekekkel való játék között kellett elvégeznie.

Ahogy telt az idő, azon tűnődött, vajon mit fog Casi csinálni, ha valami probléma adódik. Egy nap rájött, hogy biztos azt mondta volna neki, hogy vállalja a felelősséget, hiszen rajta múlik, hogy a maga módján neveli-e a gyerekeket.

 

 

 

 

 

Joey szerencséjére, aki úgy döntött, hogy abban az otthonban marad, amelyet néhai feleségével közösen használtak, a barátok, a család és a gondozók a segítségére voltak a dolgokban. A jóakarók az interneten is összefogtak, és több mint 100 000 dollárral járultak hozzá a megsegítéséhez.

A szülei, Barbara és Chuck, körülbelül hét mérföldre laknak tőle, és voltak olyan kedvesek, hogy segítettek neki a gyerekekkel. Barbara, aki ápolónő, keserédes élménynek nevezte a történteket, mert Casi valóban a lánya volt neki.

Arra is rámutatott, hogy a fiának mennyit kellett tanulnia, mert korábban csak a feleségének segített, de Casi halála után Barbara szerint “ő az anya és az apa”.

EGY BETARTANDÓ ÍGÉRET

Casi halála után Joey nem volt hajlandó megszabadulni a dolgaitól, amelyek között számos festménye is volt. Bevallotta, hogy ez túl nehéz volt neki; egy dolog azonban nem okoz neki gondot, hogy a gyerekei jól tudják, mennyire szerette őket az anyjuk.

Második gyermekük születése után mondta neki: “Ha bármi történne velem, csak győződj meg róla, hogy a gyerekek tudják, mennyire szeretem őket”.

Ennek érdekében életben tartja az emlékeit, és továbbra is a maga módján neveli őket, tiszteletben tartva azt, amit tudta, hogy a lánya akart volna. A felesége halála utáni továbblépés kezdetben elképzelhetetlennek tűnt, de ahogy Joey megtanulta, a sors soha nem küld olyan próbatételt az embernek, amin ne tudna túllépni.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?