Életmód, Érdekes

A rendetlenség 12 jele, amit másoknál észreveszünk, de önmagunkon soha

Van egy kifejezés: „az ördög a részletekben rejlik”. Ez rendkívül találó, különösen, ha a női megjelenésről van szó. A magabiztossági szintünk egy 0-tól 100-ig terjedő skálán terül el, és még a legapróbb kiegészítő is extra pontokat adhat hozzá a komfortérzetünkhöz, míg egy rosszul megválasztott vagy rosszul hordott ruhával épp olyan könnyen veszíthetjük el azokat. Különösen igaz ez azokra a részletekre, amiket nem mindig veszünk észre magunkon, és bár a környezetünknek azonnal szemet szúr, mi csak annyit érzünk belőle, hogy valami nem stimmel. Összegyűjtöttük azokat az apró hiányosságokat, amiket más embereken általában azonnal kiszúrunk, de magunkon legtöbbször csak akkor vesszük észre, ha – kínos módon – valaki más hívja fel rájuk a figyelmünk.

 

 

 

12 Kilátszó melltartópánt.

353b8f5305a807f313df0401c7

A bralette melltartók most rendkívül divatosak, de nem árt figyelni arra, hogy a ruha alól kikandikáló melltartópántok a munkakörnyezetben rendkívül elfogadhatatlanok, és még a hétköznapi életünkben is rendezetlen megjelenést eredményez.

Megoldás:

  • Próbáljunk ki különböző melltartókat, és ne féljünk pánt nélküli melltartót viselni. A fehérneműgyártók tisztában vannak a női vásárlók összetettségével, és ennek megfelelően minden testtípushoz és igényhez különféle melltartókat gyártanak.
11 Dezodor nyomok.

8821e0582ba6af4bb9a7e5a90d

Nagyon könnyű megfeledkezni a dezodorok által hagyott foltokról, pedig mindent képesek elrontani, különösen, ha sötét színű ruhát viselünk.

Megoldás:

  • Ma már számtalan olyan dezodor található a piacon, ami nem hagy nyomot maga után. Próbálgassuk őket egészen addig, míg meg nem találjuk a nekünk megfelelő darabot.
10 Túl hosszú ujj.

5172255afd9f7fcf98e4be0796

A hosszú, lógó ujjaktól bárki olyannak tűnik, mint egy kisgyerek. Ez nem túl praktikus, még akkor sem, ha a kedvenc, kényelmes pulóverünkről beszélünk.

Megoldás:

  • Tanuljuk meg, hogyan hajtsuk fel úgy, hogy elegánsnak tűnjön.
  • Varrjuk vissza őket a kívánt hosszúságúra.


9 Rosszul végzett alapozás.

4700405a46a706a7e83a069bdd

Valószínűleg minden lány legalább egyszer vétett már hibát az alapozó felhelyezésekor, de azt kevesen tudják, hogy vannak olyan SPF-et tartalmazó kozmetikai termékek, melyek a fényképeken fehérré teszik a bőrt.

Megoldás:

  • Ha tudjuk, hogy fényképezni fognak, válasszunk a szokásosnál alacsonyabb SPF alapozót, de ne mellőzzük azt teljesen.
8 Kiegészítők, amik nem illenek a ruháinkhoz.

ee4dc65c2ebca10f7ff54543ff

A kiegészítők lényege, hogy kiegészítsék a ruhát, és kiemeljék bizonyos előnyeinket. Sajnos azonban ennek ellenére néha mindent tönkretesznek, különösen akkor, ha nem megfelelő módon választjuk meg őket.

Megoldás:

  • Nagyon figyeljünk oda a kiegészítőkre. A kiegészítők kifakult színe vagy a megkopott bőr miatt akár az egész megjelenésünk csúnyának tűnhet.
7 Szűk cipő.

fc12205bf0ac15c875543cad44

Legalább egyszer az életünkben mindannyian feláldoztuk már a kényelmünket annak érdekében, hogy egy igazán gyönyörű cipőt viseljünk. Bár ezt nem gondolnánk, valójában a körülöttünk lévők nagyon is látják, ha boldogtalanok vagyunk egyik másik lábbeliben.

Megoldás:

  • Első és legfontosabb a kényelem – ezt sose felejtsük el. Legyünk előrelátóak a cipőválasztáskor és készüljünk fel rá, hogy milyen körülmények között kell majd hordanunk az általunk választott cipőt, és csak akkor vegyük fel, ha azoknak a körülményeknek minden kétséget kizáróan megfelelnek.
6 Kihagyott övhurkok.

ba50be508898bb2ee98f9d42d1

Bár ez egy nagyon apró hiba, valójában ha egyszer észreveszi valaki, onnantól kezdve nem tud másra koncentrálni.

Megoldás:

  • Mindig legyen a házunkban egy egésztestes tükör, ahol le tudjuk ellenőrizni magunkat, mielőtt útnak indulunk otthonról.
5 Korpás haj és korpa a ruhákon.

56e245533c8e6ad490d72a311b

A korpásodás miatt nemcsak rendetlennek tűnünk, de a körülöttünk lévő emberek is megkérdőjelezik a tisztaságunk. Ettől függetlenül nem kell szégyenkeznünk a száraz fejbőr miatt, csak arra kell ügyelnünk, hogy a korpa semmiképp se kerülhessen a ruhánkra.

Megoldás:

  • Fésülködés után ellenőrizzük a ruhánkat és távolítsuk el róla az esetleges hajszálakat és korpár. A ragacsos ruhatisztítóhenger tökéletes lehet erre a célra.
4 Alapozónyomok.

d99ec25907b3ee318c31841ed0

Képzeld el, milyen kellemetlen, amikor a smink felrakása után a gyönyörű blúzod levétele közben mindkettőt tönkreteszed. Legtöbbször ráadásul ez a balszerencsés személy számára nem is észrevehető, maximum akkor, ha a külvilág hívja fel erre a figyelmet.

Megoldás:

  • Használjunk sminkfixáló sprayt vagy port, ezzel elkerülhetjük a hasonló baleseteket.
  • Egy másik kiút, ha a fejünket eltakarjuk egy ruhával vagy kendővel a blúzunk levétele közben, így megóvjuk azt az esetleges sminkmaradványoktól.

 

 

 

 

3 Ápolatlan lábak.

c5db72578eb5a46acaf81b5841

Milyen gyakran szoktad nézegetni a lábad? Könnyű szemet hunyni afölött, hogy a többi testrészünkhöz hasonlóan a lábaink is különleges gondoskodást igényelnek. A rosszul gondozott lábak egy szandálban vagy papucsban az egész megjelenésünket tönkretehetik.

Megoldás:

  • Ha száraz a sarkunk, akkor hetente egyszer vagy kétszer használjunk lábradírt.
2 Hajgumi, mint karkötő.

95c03059669541335bd942c94e

Természetesen praktikus, ha mindig kéznél van egy hajgumi, de a csuklón hordott kiegészítő nagyon olcsó hatást tud kelteni. Jobb ha hozzászokunk, hogy az ilyen kiegészítőket ne a csuklónkon hordjuk.

Megoldás:

  • A hajgumit tartsuk a táskánkban vagy egy apró zsebben, ahol mindig könnyedén megtaláljuk, ha szükségünk van rá.
1 Piszkos fül.

86262a5185af4dcb6c590a3cd0

Nemcsak magáról a hallójáratban lerakódó zsírról beszélünk, hanem az egész fülről. Egyes emberek nem fordítanak megfelelő figyelmet a fülük gondozására, vannak, akik egyáltalán meg sem mossák azokat. Pedig a fül mögött vagy annak tövében épp úgy képes felhalmozódni a kosz, mint bárhol máshol a testünkön.

Megoldás:

  • Mindig mossuk meg a fülünket, amikor fürdünk vagy hajat mosunk, majd utána használjunk fülpiszkálót vagy más alternatív fültisztítási megoldást.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?