Életmód, Igaz történetek

Egy férfi odaadta egy hajléktalannak a cipőjét, de ebben a pillanatban az élete teljesen megváltozott

Egy idegen ember gyönyörű gesztusa egy utcán élő férfi felé bejárta a világot, és több közösségi média felhasználót is meghatott. Az idegen mezítláb sétált el, miután odaadta a cipőjét a hajléktalan férfinak.

 

 

Egy véletlenszerű New York-i kocogó volt a főszereplője annak a Twitter-videónak, ami 2019-ben vírusként terjedt el, miután szolidaritást mutatott egy hajléktalan férfi felé az alsó-manhattani World Trade Center területén.

A hajléktalan férfi, Joe Arroyo kizárólag a kedves gesztusról beszélt. Arroyo elmondta, hogy a World Trade Center területén ült egy táblával, amin az állt, hogy hajléktalan és éhes.

A hajléktalan férfi hozzátette, hogy a cipője elkopott, ezért levette és maga mellé tette, miközben remélte, hogy egy nagylelkű ember anyagilag segít rajta, hogy újat vehessen.

Csodás pillanat

Arroyo álma valósággá vált, mikor az idegen odalépett hozzá, és észrevette a lyukas cipőt. A kocogó azt mondta, hogy Isten bőségesen megáldotta őt, és úgy érezte, hogy a hajléktalant is megáldja.

Ott helyben levette a cipőjét, átadta Arroyónak, és mezítláb elsétált. Egy kíváncsi járókelő megörökítette a szívszorító esetet, és megosztotta Twitter-oldalán.

 

 

 

Az idegen számára egy pár tornacipő semmiségnek tűnt, de Arroyónak a világot jelentette. Több éve élt az utcán, és bevallotta, hogy megtapasztalta a maga nehézségeit.

Az ABC-nek adott interjújában azonban a hajléktalan férfi eláruéta, hogy a gondjai ellenére mindent megtesz azért, hogy az élete újra a régi kerékvágásba kerüljön. Arroyo így nyilatkozott:

“Ha adnak nekem egy esélyt, én leszek a legjobb munkás, aki csak lehet.”

Az önzetlen idegen tettéért Arroyo rendkívül hálás. Azt mondta, kedve lett volna megölelni a fickót, de ha egy hajléktalan megölel valakit, az másnak abnormálisnak tűnhet.

Nem sokkal azután, hogy a videó elterjedt, egy étteremtulajdonos, Andrew Zurica munkát ajánlott Arroyónak az egyik éttermében. A vállalkozó, aki egykor hasonlóan nehéz életet élt, végleg megváltoztatta Arroyo sorsát. Az egykor hajléktalan férfi hálás volt az esélyért.

Nem ez az első eset, hogy egy véletlenszerű ember cipőt ad egy hajléktalannak. Egy másik vírusvideóban egy atlantai rendőr, Sherreta Thomas egy pár tornacipőt osztott ki egy hajléktalannak.

Thomas, akinek szokása volt segíteni a hajléktalanokon, azt mondta, hogy önzetlen tettei a rendőrségen és börtönőrként szerzett tapasztalataiból fakadnak.

A rendőr látta a szegénység árát, és úgy döntött, hogy jót akar cselekedni. Thomas nem a figyelemfelkeltés miatt segített a szegényeken, hanem szeretetből, áldozatvállalásból és kedvességből.

Remélhetőleg az ő története sokakat inspirál odakint, akiknek módjukban áll segíteni másokon. Fontos megjegyezni, hogy nem minden szuperhős visel köpenyt.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?