Belföld, Hírek

Hétfőn reggel a hidak lezárását tervezik a futárok, szombaton pedig Márki-Zay Péter szervez nagy tüntetést – részletek – videó

Elege van az „utcabálból” és az „influenszer politikusokból” az új katatörvény miatt kilátástalan helyzetbe került futároknak, ezért az eddigi tüntetéseket újabb szakaszába léptetik és elkezdődik „az igazi ellenállás”. A tüntetők hétfőn reggelre újabb demonstrációt hirdettek a magyar kormány döntése ellen és a Margit pesti hídfőjéhez hívják a katás tüntetőket, de Márki-Zay Péter is tüntetést szervez.

 

 

Negyedik napja zajlanak a magyar kormány új katatörvénye és a rezsicsökkentést érintő változások miatt rendezett tüntetések a fővárosban. A hét elején kezdődő tüntetéshullám újabb fejezetéhez érkezett, miután Márki-Zay Péter szombat délutánra, a futárok pedig hétfőn reggelre újabb megmozdulást hirdettek.

A futárok a Facebookon meghirdetett demonstrációjuk felhívásában azt írták:

– Mi vagyunk a futárok akik az első napon is elindították az eseményt, és felkavarták az állóvizet. Szeretnénk folytatni azt ami akkor elindult. Ismerjük a várost, mobilisak vagyunk, mi leszünk a motorja ennek a mozgalomnak ami titeket, a NÉPET juttat majd célba!

A szervezők

Hogy mik ezek a célok?

– Tolják el a KATA módosításának bevezetését januárra!

– Tervezzék újra a KATA módosítást!

– Tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”!

A szervezők szerint itt az ideje komolyan venni a dolgokat, és elég volt az „utcabálból”, fesztiválból és elég volt az influenszer politikusokból”. Ott akarnak tüntetni, „ahol igazán fáj Orbánnak és a kormánynak!”, éppen ezért a tüntetést a hétfőn reggel hétre a Margit híd pesti hídfőjénél fogják tartani.

– Az szeretnék, hogy tolják el a kata módosításának bevezetését januárra, a szabályokat tervezzék újra, ahogy a „rezsicsökkentés-csökkentést” is – fogalmaztak a Facebook-esemény leírásában a futárok.

Márki-Zay is szervezkedik

A hétfői tüntetés előtt az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a közösségi oldalán közzétett alig két perces videójában üzent az új katatörvényt ellenző magyaroknak. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta, a tüntetésen a katás vállalkozók melletti kiállásukat szeretnék demonstrálni, ezért szombat délután öt órától a tervek szerint a Margit hídtól a Parlament felé fognak haladni.

A politikus szerint „a Fidesz hazugságokkal nyerte meg a választást, hiszen nem adóemelésről és rezsiemelésről volt szó”. Márki-Zay videójában ugyanakkor azt kérte, hogy minél többen álljanak ki most azok mellett, akik áldozatai a jogbiztonság hiányának, illetve az egyik napról a másikra bevezetett módosításoknak. Mint fogalmazott, „egy jogállamban ilyen nem történhetne meg, hogy felkészülési időt sem adnak a vállalkozóknak”.

– Mi tudunk ezen változtatni, de csak akkor, ha kellően hosszú ideig és kellően sokan tiltakozunk ellene. Emlékezzenek a netadós tüntetésre vagy akár a NOlimpiára: meg lehet futamítani Orbán Viktort, a hatalmat, de csak akkor, ha sokan vagyunk, és kiállunk. Hogyha nem engedjük el egymás kezét – mondta Márki-Zay Péter Facebook-videójában.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?