Belföld, Hírek

Egyre több szó esik a katonákról, ekkora a baj? – „Magyarország biztonságát meg kell erősíteni”

Magyarország biztonságát meg kell erősíteni – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, az altisztavatáson.

 

 

Az ország biztonságának megerősítéséről, a katonák, rendőrök megbecsüléséről egyre több szó esik mostanában. A háború a szomszédban hónapok óta tart, tehát ez nem újdonság. A kormány hirtelen azt is fontosnak tartotta, hogy a katonák és rendőrök fizetésén jócskán megemelje, s mivel a déli határról az Ukrajna felőli terület védelme miatt katonákat kellett kivonni, döntöttek egy 4000 fős határvadász ezred létrehozásáról is. A határvadászoknak rendőri jogosultságaik lesznek és 400 ezer forint körül lesz a kezdőfizetés, de már a kiképzés alatt is kapnak 300 ezret.

Közben altiszteket avattak

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a budapesti altisztvatáson felidézte, hogy a héten elrendelte a haderő készenlétének növelését. A Hősök terén szombaton esküt tett több mint négyszáz altisztnek azt mondta: ebben rájuk is számít; nekik is kulcsszerepük lesz a megújuló, magabiztos, jól kiképzett és felszerelt, jól szervezett és ütőképes Magyar Honvédség megerősítésében.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a katonákhoz szólva felhívta a figyelmet, hogy olyan korban lépnek a Magyar Honvédség altiszti állományába, amikor a feladatok nőnek. „A Magyar Honvédség történelmi helyzetben van”, hiszen a szomszédban háború van. Ez pedig egész Európában ráirányította a figyelmet arra, hogy milyen fontos a biztonság, a védelem – emelte ki.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?