Belföld, Celeb / Híresség

Megvan a szerelmi fészek: hivatalosan is Mészáros Lőrincé és Várkonyi Andreáé lett a Széchenyi-hegyen álló luxusvilla

A XII. kerületben található luxusvilla értékét 3 milliárd forintra becsülik.

 

 

Az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tulajdonába került az a XII. kerületi luxusvilla, amelyet a hírek szerint még tavaly kezdtek el felújítani a házaspárnak.

A Széchenyi-hegyen álló, hatalmas, 3 milliárd forint értékűre becsült ingatlanról korábban a Blikk is többször cikkezett. A négy albetétből álló, Budapest egyik legdrágább részén fekvő panorámás luxusvilla tavaly áprilisban még az EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft.-é volt.

Az rtl.hu szerint ezután a következőképp került Mészárosékhoz a villa:

  • 2020 végén az EKHO Magántőkealap tulajdonában álló Art-Com Kft. vette meg a villát,
  • 2021. július 21-én az EKHO Magántőkealap megalapította az EKHO Belvedere Kft.-t,
  • az EKHO Belvedere Kft. tavaly augusztusban megszerezte a villát az Art-Com Kft.-től,
  • az EKHO Belvedere Kft.-nek ugyanebben a hónapban új tulajdonosai lettek: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tavaly szeptember végén házasodtak össze, ám a házaspár üzleti-gazdasági együttműködése már korábban elkezdődött, hiszen első közös cégüket, az EKHO Belvedere Kft.-t augusztus végén szerezték meg a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól. A cég fő tevékenységként saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadását, üzemeltetését jelölte meg, a tulajdonosok pedig 50-50 százalékban érdekeltek a 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban. Hogy milyen ingatlan(ok)ról lehetett szó, azt ekkor még nem lehetett tudni, most azonban kiderült, hogy az EKHO Belvedere Kft. már a XII. kerületi villával együtt került a pár tulajdonába.

Az EKHO Magántőkealap ugyanarra a budapesti, Váci utcai címre van bejegyezve, ahova Mészáros Lőrinc több érdekeltsége is és az alap kezelője a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. A magántőkealapok egyébként teljes névtelenséget biztosítanak a kezelt vagyonelemek végső haszonélvezőinek, de következtetni persze lehet.

Korábban Várkonyi Andrea jogi képviselője levélben hívta fel az újságírók figyelmét arra, hogy milyen jogszabályokat kell betartaniuk, ha Mészáros és Várkonyi jövendőbeli lakóhelyével foglalkoznak. Korábban a Blikk arról is írt, hogy egy hatalmas páncélszekrényt is beszereltek a luxusvillába. Ekkoriban derült ki az is, hogy az Art-Com néhány utcával arrébb, Farkasvölgyben is megszerzett egy luxusingatlant.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?