Belföld, Hírek

2500 Ft-ot kérnek egy sajtos-tejfölös lángosért a Palatinus strandon, de van 3700 Ft-ért is

Egy négytagú család 10 100 forintért vett belépőt, az ebédért pedig összesen 23 500 forintot fizettek.

 

 

Ahogy arra számítani lehetett, igencsak megdrágult a lángos az idei nyárra: a Balatonon 1500, Budapesten több mint 3000 forintot is elkérhetnek érte.

Az RTL Híradó egyik nézője a fővárosi Palatinus strandon egy sajtos-tejfölös lángost szeretett volna kérni, és igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy 2500 forint az ára. De volt ennél drágább is, a gyrosos például 3000 forintba, az olasz pedig 3700 forintba került ott.

A négytagú család négy fél literes üdítőt is vett, darabját 850 forintért, így az ebédért összesen 23 500 forintot fizettek. A strandra egyébként kedvezményesen 10 100 forintért mentek be.

Egy másik család a Balatonon is nagy drágulást tapasztalt. Az RTL Híradónak azt mondták, azt tapasztalták, a fakultatív programok ára maradt, vagy csak nagyon kicsit emelkedett, az éttermi étkezés és a fagyizás viszont sokkal drágább, mint tavaly volt.

A siófoki szabadstrand melletti büfé tulajdonosa arról beszélt a Híradónak, hogy idén muszáj volt árat emelniük, hiszen a beszerzési árak lényegesen húzósabbak.

Náluk most egy sajtos-tejfölös lángos 1500 forintba kerül, a legdrágább, a gyrosos pedig 2000 forintba.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint idén a lángos drágulását a drasztikusan növekvő energia- és alapanyagárak, valamint a munkabérek növekedése okozza. Ugyanakkor úgy véli, a megemelt árak mellett sem biztos, hogy a vendéglátósok nyereséggel zárhatják majd a szezont. Mint mondja, ez azért probléma, mert a pandémia után nagyon kevés olyan cég lehet az ágazatban, amelyik kibír még egy idényt profit nélkül.

Az RTL Híradó riportja:

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?