Celeb / Híresség, Internet

Elon Musk: megveszem a Coca-Colát, visszateszem bele a kokaint – Elszabadult a Twitter

Elon Musk Coca-Coláról szóló tweetje két nappal azután érkezett, hogy 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert. Hogy miért? Szeretné „visszacsempészni a kokaint” az üdítőitalba. Ezután számos Twitter-felhasználó különböző javaslatokat tett más cégekre, amelyeket Musknak meg kellene vásárolnia.

 

 

Elon Musk szerdán twitelte, hogy szeretné megvásárolni a Coca-Colát, hogy „visszacsempészni a kokaint” az italba. Musk posztja két nappal azután jelent meg, hogy a milliárdos 44 milliárd dolláros üzletben felvásárolta a Twittert. „Tegyük a Twittert maximálisan szórakoztatóvá!” – írta kevesebb mint egy órával azután, hogy beírta az italgyártó céggel kapcsolatos terveit. Bár Musk valószínűleg csak poénnak szánta a Coca-Colával kapcsolatos megjegyzéseit, mégis van a történetnek némi alapja.

A National Institute on Drug Abuse szerint a kokain 1885-ben még legális volt, amikor John Pemberton atlantai gyógyszerész először főzte az italt. Akkoriban Pemberton receptje kokalevelekből nyert kokainkivonatot tartalmazott. Az italt „szabadalmi gyógyszerként” és „agypezsdítő és szellemi italként” írta le.

A The Coca-Cola Company-ról szóló 1988-as New York Times cikk is beszámolt arról, hogy kezdetben kokaint is tartalmazott az ital, de az 1900-as évekre már nem használták. A The Coca-Cola Company képviselői nem reagáltak azonnal az Insider megkeresésére.

Musk Coca-Coláról szóló tweetje, amely vírusként terjedt, sokakat ihletett meg, így Lauren Boebert, republikánus képviselőt is, aki Hunter Biden, az Egyesült Államok elnökének a fia ismert drogfogyasztási szokásait vette célba. „Hunter szívességet kért tőled?” – írta.

Amióta Musk bejelentette, hogy megvásárolta a Twittert, a platform felhasználói közül sokan tettek neki javaslatokat, hogy milyen cégeket kellene legközelebb megvennie. Az egyik Twitter-felhasználó azt írta, hogy Musknak „meg kellene vennie a Foxot”, hogy zöld utat kapjon a Firefly tévésorozat újabb évada, amire Musk válaszolt is: „Valami sci-fi, amiben tényleg sci-fi van, nagyszerű lenne”.

Egy másik felhasználó azt írta: Vásárolja meg a History Channel-t, és a történelemről kellene szólnia, amire Musk egy nevető-síró emojival válaszolt. A Twitteren a felvásárlás óta hatalmas ingadozásokat tapasztaltak a felhasználók számában: a politikailag baloldali beállítottságú fiókok több ezer követőt veszítettek, a jobboldaliak pedig tömegesen elkezdték követni a platformot.

Ezután jött egy újabb poén a miliárdostól, a Mekit is megvenné.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?