Celeb / Híresség

Berki Krisztián nem fizeti a gyerektartást – hiába a bírósági ítélet

Budapest – Bár már hosszú hónapokkal ezelőtt jogerős ítélet született Berki Krisztián ügyében, az izomceleb nem fizet. Lapunk úgy értesült, hogy az egykori Fradi-vezér a mai napig nem utalta át kislánya, Natasa édesanyjának, Tóth-Hódi Pamelának azt az összeget, amelyet a bíróság állapított meg.

 

 

A jogerős végzés szerint Berkinek visszamenőleg 1,39 millió forintot kellene fizetnie Pamelának elmaradt gyermektartás jogcímen, ezen felül pedig a bíróság megállapította, hogy havi nyolcvanezer forint is megilleti az édesanyát, amellyel kiegészítve fizetné Nati létfontosságú, szükséges iskolai és életviteli kiadásait, ám ebből eddig semmit sem látott.

A Blikk megkereste Pamelát, aki nem akart nyilatkozni, mert úgy gondolja, hogy magánéletének ez a része nem tartozik a nyilvánosságra, ám nem tagadta az információikat.

– Nem akarok hazudni, igaz, hogy Krisztián eddig nem fizetett. Ennél többet nem tudok mondani. A bíróság döntött, az ítélet jogerős – nyilatkozta szűkszavúan Pamela a Blikknek.

Mint ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, az egykori sztárpár sokáig nem tudott megegyezni arról, hogy közös kislányuk, Natasa Zselyke mikor és mennyi időt töltsön a két szülőnél, s bár próbáltak peren kívül megállapodni, az utolsó pillanatban Berki mégsem írta alá az iratokat. Pamela ekkor bírósághoz fordult, ahol másfél év után jogerős ítélet született.

– Az eredeti megállapodásban lemondtam a gyerektartásról, egy forintot sem kértem volna Krisztiántól, ám amikor felrúgta az alkut, akkor úgy határoztam, hogy döntsön a bíróság belátása szerint ebben a kérdésben. Még nem utalta át a pénzt, de már küldtek neki felszólítást, majd az állam behajtja rajta. (…) Számomra fontos volt, hogy a szülői felügyeleti jogot száz százalékosan én gyakoroljam, a gyermek törvényes képviselete személyes és vagyoni ügyekben az én felelősségem legyen. Ennek értelmében például én határozok arról, hogy Nati hogyan és mikor jelenhet meg a közösségi médiában, fotókon, videókon, vagy magánéleti ügyekben – nyilatkozta korábban lapunknak Pamela.

A Blikk megkereste Berki Krisztiánt is, ám lapzártájukig nem reagált üzenetükre. Az izomcelebnek egyébként nem csak amiatt fájhat a feje, hogy volt kedvesének tartozik. 

Behajtható a tartozás

Amennyiben a bíróság megítéli a gyerektartást, ám a szülő nem fizet, vannak jogi lehetőségek az összeg behajtására.

– Amikor valaki önhibájából és szándékosan nem tesz eleget a tartási kötelezettségének, az büntetőjogi kategória. Ilyenkor lehet a rendőrségnél feljelentést tenni. A cselekmény súlyos, minősített esetben akár három év szabadságvesztéssel is büntethető, azonban a büntetés korlátlanul enyhíthető, amennyiben a terhelt még az ítélet meghozatala előtt maradéktalanul eleget tesz kötelezettségének. Amikor valaki korlátozott anyagi lehetőségei miatt önként nem teljesít, de mulasztása nem éri el a büntetőjogi kategóriát, akkor a jogerős határozat birtokában végrehajtási eljárás kezdeményezhető a mulasztó féllel szemben, természetesen a késedelmi kamatokkal együtt. Amennyiben a végrehajtási eljárás nem vezet eredményre, mert a végrehajtó azt állapítja meg, hogy semmilyen vagyona, jövedelme nincs az illetőnek, úgy az illetékes kormányhivatalnál kezdeményezhető a gyermektartásdíj megelőlegezése, amelynek a maximuma jelenleg havi hatvanezer forint gyermekenként – nyilatkozta a Blikknek dr. Magyar György ügyvéd.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?