Életmód, Érdekes, Igaz történetek, Internet

Az anyósom fizetést vár az unokájával töltött időért cserébe

A nők 20%-a tapasztalja, hogy szülés után megromlik a kapcsolata az anyósával. Szülővé válni önmagában is nagy kihívás tud lenni, pláne, hogy sokunknak nincs más választása, mint mihamarabb visszatérni dolgozni a szülés után. Az egyik internetes fórum felhasználója szokatlan problémával szembesült, az anyósa ugyanis a szülés után nem sokkal bejelentette, hogy fizetést kér az unokájával töltött időért cserébe.

 

 

 
Generate Status-Fake Facebook Status

Meglepve olvastuk a fiatal édesanya történetét, ezért az internetes felhasználók tapasztalatai és tanácsai alapján megpróbáltuk összegyűjteni, hogy mi a legjobb, amit hasonló helyzetben tehet az ember:

  • Meg kell próbálni megérteni, hogy vajon miért kérhet pénzt az anyós az unoka gondozásáért cserébe. Ahogy az anyuka írta, az anyós nemrég ment nyugdíjba – szakértők szerint pedig a nyugdíjasok gyakran félnek attól, hogy felélik a megtakarításaikat. Ez az egyik oka lehet az anyós követeléseinek. Az egyetlen módja azonban annak, hogy ez tisztázódjon, egy mély és őszinte beszélgetés.
  • Le kell ülni beszélni. Szervezni kell egy nyílt és őszinte találkozót, ahol nyugodt fejjel, felnőtt módjára beszélhetitek meg a helyzetet. Előfordulhat, hogy a beszélgetés kisiklik, ezért készítettünk egy 3 lépésből álló útmutatót arról, hogyan kerülheted el, hogy a beszélgetés vitává fajuljon.
  • Első lépés: Ne feltételezd, hogy az anyós negatívan fog reagálni.
  • Második lépés: Mondd el, mit érzel, anélkül, hogy bármit is indokolni kezdenél.
  • Harmadik lépés: Hangsúlyozd azt, amit csinál, ne azt, amit nem.

pexels min an 1351751

  • Képzett idegen vagy szerető rokon – Te melyiket választanád? Ne feledd, hogy egy képzett bébiszitter alkalmazása valószínűleg drágább, mint amennyit az anyós kérne fizetésül. Gondold át, hogy mitől éreznéd magad jobban nap közben, ha egy képzett idegen vagy a saját anyósod vigyázna otthon a kicsire? Ne feledd, hogy az anyós volt az, aki felnevelte a párodat, úgyhogy valószínűleg nem végezhet rossz munkát a gyermeknevelés terén.
  • Próbálj más megoldást találni. Szóba jöhet még a napközi gondozás vagy bölcsőde, ám ennek is megvannak a maga költségei, és persze elegendő stresszt is okoz a pároknak, hiszen például reggel el kell vinni a gyereket, délután pedig elhozni onnan. Lesznek olyan napok is, amikor a gyereknek otthon kell maradnia, mert beteg, vagy hasonló, és az ilyen esetekre van, hogy az utolsó pillanatban kell megoldást találni.
  • A legtöbb nagyszülő ugyan nem várja el, hogy pénzt kapjanak a bébiszitterkedésért cserébe, pedig valójában ez teljesen ésszerű. Egy gyermek gondozása felér egy teljes munkaidős állással. Az etetés, a tisztába rakás, a gyermek állandó felügyelete nem könnyű, főleg idős korban.

Neked az anyósodék gyakran vigyáznak a gyerekedre? Gondoltál már rá, hogy pénzzel kompenzáld az unokájukra szánt idejüket? Hogyan reagálnál, ha pénzt kérne tőled egy családtagod a bébiszitterkedésért cserébe?

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?