Életmód, Kreatív

Az internetezők megosztottak 17 okos trükköt, amik segítenek feltörni az életet

Az emberek annyi trükköt és praktikát találtak ki, illetve olyan sok érdekes fizikai törvény és jelenség létezik, hogy időnként még a lehetetlennek vélt dolgok is valósággá válnak a segítségükkel. Nem árt, ha mi is ismerjük ezeket a „csalásokat”, elvégre segítenek megkönnyíteni és kényelmesebbé tenni a mindennapi életünket, illetve színesebbé tenni a szürke hétköznapokat.

 

 

 

  • Egy kötél minden további szerszám nélkül vágható. Egyszerűen csak fogd meg a kötelet, ahol el akarod vágni és húzd előre-hátra a kötél valamelyik részén. A kötél oda-vissza súrlódó része így könnyedén elszakad. Ez a trükk hasznos lehet még egyszer a szabadban.
  • Ha zivatar idején a szabadban tartózkodsz, és a hajad elkezd égnek állni, akkor azonnal keress menedéket.
  • Egy karóra iránytűként is használható. Fordítsd az óramutatót a nap felé, a közte és a 12-es szám között képzeletbeli felező pedig megmutatja, hogy merre van dél. Ez a módszer csak az északi féltekén működik, és időzónától függően kissé pontatlan lehet.

Karóra iránytű

  • Egy terjedelmes dokumentum nyomtatásakor módosítsd a szöveg színét feketéről kissé szürkébbre. Ez csekély hatással lesz az olvashatóságra, viszont jelentős mértékben csökkenti a tintafogyasztást és növeli a nyomtatási sebességet.
  • Néha az LCD-monitoron lévő karcolások egyszerűen egy radírral történő dörzsöléssel eltávolíthatók.
  • Ha szeretnéd jobban megjegyezni a számítógépen gépelt információkat, használj különböző betűtípusokat a szöveg különböző részein.
  • Több tucat, ha nem több 100 módszer létezik a tűzgyújtásra gyufa nélkül. Lépj fel a YouTube-ra és keress rá a “100 Ways to Fire A Without A Match” címre. Itt a videókból vagy ezen az oldalon keresztül megtanulhatsz jó pár olyan trükköt, ami akár életmentő is lehet egy kiszolgáltatott helyzetben.
  • Ha a gyógyszert naponta kétszer kell bevenni, akkor az esti bevétel után fordítsd fejjel lefelé a dobozt, majd a reggeli adag bevétele után fordítsd vissza. Ha háromszor kell bevenni, akkor mozgasd a csomagolást az asztalon vagy polcon: reggel balra, délben középre és este jobbra. Így biztos nem fogod elfelejteni, hogy bevetted-e már a gyógyszered.

Gyógyszeres doboz tartása


  • Ha első benyomást szeretnél kapni a beszélgetőpartnered önzőségének mértékéről, akkor kérd meg őt, hogy rajzoljon egy képzeletbeli 3-as számot a homlokára. Ha a saját szemszögéből rajzolja, akkor az illető elég önző. Ha úgy rajzolja, hogy kényelmesen el tudod olvasni, az azt jelenti, hogy az illető empatikus.
  • A víz gyorsabb lefagyasztása érdekében először fel kell melegíteni. A forró víz ugyanis meglepő módon gyorsabban megfagy, mint a szobahőmérsékletű. Ezt a paradoxont 1969-ben fedezték fel és “Mpemba-paradoxon”-nak hívják.

Víz fagyasztása

  • A kő-papír-olló játékban először mindig papírt válassz. A legtöbb ember először a követ mutatja, mivel ez az a forma, amit a legkönnyebb létrehozni.
  • Annak érdekében, hogy ne ütközz bele az utcán vagy folyosón veled szemben érkező személyekbe, erőteljesen nézz abba az irányba, amerről próbálod majd kikerülni őt. Ezzel elkerülhetetlen az a kellemetlen helyzet, amikor mindketten többször is ugyanabba az irányba lépkedve próbáljátok kikerülni egymást.

Zebra irány

  • Annak érdekében, hogy ne sírd el magad egy olyan helyzetben, amikor ez nem lenne szabad, akkor egyszerűen dörzsöld a nyelved a szájpadlásodhoz. Ez megzavarja az agyadat és megakadályoz abban, hogy sírva fakadj.
  • Amikor bocsánatot kérsz valamiért, ne használd a “de” szót: ettől ugyanis a bocsánatkérés kifogásnak és őszintétlennek fog tűnni. Például ahelyett, hogy azt mondanád: “Elnézést, hogy túl sok pénzt költöttünk, de az utazás nagyon drága volt”, mondd azt, hogy: “Sajnálom, hogy túlköltekeztünk. Az utazás drága volt.”
  • Egy iglu belsejében akár tüzet is rakhatsz. A belső jégréteg ugyan megolvadhat kicsit, de a külső réteg és a kinti hideg megakadályozza, hogy a szerkezet elolvadjon.

Iglu éjszaka

  • Ha fejhallgatót vagy hangszórót vásárolsz, a legjobb, ha a Queen’s – Bohemian Rhapsody című számával teszteled le. Ennek a számnak ugyanis nagyon széles a magas és alacsony hangfrekvencia tartománya, valamint sokféle hangszer és ének hallható benne, így nagyobb eséllyel beszed majd észre a hangszóró erősségeit és gyengeségeit.
  • Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy a TV távirányítód működik-e, egyszerűen tartsd a telefonod kamerájához. Amikor megnyomod valamelyik gombot, a kis lámpának az elején olyan infravörös fényt kell kibocsátania, ami a szabad szemnek láthatatlan, de egy digitális kamerán keresztül láthatóvá válik. Ha a lámpa nem villan fel, ideje cserélni az elemeket.

Távirányító trükk

Bónusz
  • Ha fel szeretnéd dobni valamivel az önéletrajzodat, írd bele, hogy 2006-ban téged választott az év emberének a Time magazin. Ez nem hazugság: 2006-ban ugyanis a Time magazin minden olvasóját választotta az év emberének.

Te milyen hasonló trükköket ismersz és használsz a mindennapokban?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?