Hírek

Ilyen állapotban van a második sztrókja után M. Richárd

A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának új, berettyóújfalui kórházában kezelik a jelenleg eszméletlen állapotban levő M. Richárdod. A Dózsa György úti, két halálos áldozattal járó baleset okozójaként 3,5 éves szabadságvesztésre ítélt rab fél éven belül a második agyi infarktust kapta. A személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt a BVOP nem ad információt az elítéltről, csak jogi képviselőjét és a börtönbüntetés alatt kapcsolattartóként megjelölt élettársát tájékoztatják állapotáról.

 

 

A büntetése letöltésére kijelölt szombathelyi börtönből 2021 decemberben szállították át M. Richárdot Berettyóújfalura, a börtön kórházba. Jogi képviselője, Mocsai Gergely ceglédi ügyvéd szerint a dunántúli börtön személyzete hibázott, amiért késve jelentették ügyfele rosszullétét, betegségét, az agyi infarktus szakszerű ellátását. Az ügyvéd hozzátette, M. Richárd 135 kilós súlyából 50 kilót vesztett az elmúlt hónapokban, a rácsok mögött nem sikerült kideríteni ennek okát. Emiatt kérték a büntetés felfüggesztését és a civil orvosi vizsgálatokat, ám ezt a hatóság nem engedélyezte.

Kétszer műtötték meg M. Richárdot (41), akire most rehabilitáció vár
A berettyóújfalui börtönkórház csak az ügyvédet és a férfi élettársát tájékoztatja M. Richárd állapotáról

A 2017. május 15-én jogosítvány nélkül száguldozva balesetet okozó férfi állapota a börtönben kezdett el romlani: Többször elesett majd tolószékkel közlekedett, beszéde zavarossá, érthetetlenné vált. Három napja újabb agyi infarktus érte. Erről az ügyvédjét értesítette először a börtönkórház ügyelete. Az orvosok M. Richárdot öntudatlan állapotban, lélegeztető gépre helyezték, állapotáról a BVOP nem ad tájékoztatást. A Blikk által megkérdezett orvos szakértő szerint egy ilyen rövid időn belül elszenvedett második stroke után egy eszméletlen beteg állapota válságosnak mondható, tartani lehet a kóma illetve a közvetlen életveszély kialakulásától is.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?